ЧЕЖЊА / ENVIE Jovane Jocić u Cveću zla

ЧЕЖЊА / ENVIE Jovane Jocić u Cveću zla

U foto finišu 2017. godine, u beogradskom baru Cveće zla, izveden je četvrti chalkart u nizu radova pravljenih po meri za ovaj prostor!


Nakon Marka Jozovića, Jovana Savića i Anđele Jerinić, novi chalk art pod nazivom Čežnja (Envie) napravila je Jovana Jocić

 


Jovana Jocić je studentkinja četvrte godine Grafičkog dizajna na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Uz pomoć svoje koleginice Vanje Petrović izvela je ovaj ozbiljan "zahvat" na tabli u Cveću zla.

Tokom 2017. godine, beogradski deli & wine bar Cveće zla je studentima Fakulteta primenjenih umetnosti dao dragoceni prostor za igranje velikim slovnim kompozicijama na tabli u svom enterijeru.

Kao i prethodni autori koji su specijalno za ovu osmometarsku tablu osmislili i izveli slovne kompozicije, Marko Jozović, Jovan Savić i Anđela Jerinić, i Jovana je bila inspirisana dekorativnom francuskom tipografijom iz 19. veka koja je dobila specifičan, interesantan ton u prevodu na ćirilicu.

Isprepletane reči na srpskom i francuskom, dva različita pisma i dva tipografska stila elegantno dopunjuju zanimljivi prostor Cveća zla.

Ovo dragoceno igralište za diplomce na predmetu Pismo u klasi docenta Jane Oršolić, velika tabla koja se proteže kroz ceo prostor Cveća zla u Nevesinjskoj ulici na Vračaru, od samo pre nekoliko dana nosi pet monumentalna ćirilična slova reči ЧЕЖЊА.

Jovana se dodatno poigrala i nakon svakog drugog ćiriličnog slova iz reči "čežnja" ubacila latinična slova fracuske reči reči "envie" što u prevodu znači zavist.

Ovo je još jedan simbiotički projekat kolaboracije između FPU i Cveća zla, u kome su uživali i domaćini i gostujući mladi autori.

Slovni chalk art: Jovana Jocić
Fotografije i video: Katarina Ćirković
Organizacija i mentorstvo: Jana Oršolić
Lokacija: Cveće Zla Deli Wine Bar

Kako je izgledao proces rada na ovom projektu pogledajte u videu na ovom linku. 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text