Ciklus predstavljanja autora i njihovih dela | Art Exclusive | Vuk Lončarević

Ciklus predstavljanja autora i njihovih dela | Art Exclusive | Vuk Lončarević

Još jedan u nizu susreta u okviru ciklusa „Art Exclusive“ održaće se u Kulturnom centru Novog Sada u Klubu „Tribina mladih“ u četvrtak 12. oktobra u 19 časova.

Ovoga puta novosadskoj publici predstaviće se dizajner Vuk Lončarević.

 

 

U Kulturnom centru Novog Sada nastavlja se ciklus predstavljanja autora i njihovih dela, pod nazivom „Art Exclusive“, koji je osmislio i pripremio grafičar i dizajner Doru Bosiok, koji je ujedno i moderator ciklusa „Art Exclusive".

Ljubitelji i poštovaoci primenjene umetnosti i dizajna, a posebno stripa i karikature, ove godine imaju priliku da se, u okviru ciklusa „Art Exclusive“ bliže upoznaju sa nekima od najcenjenijih autora iz ovih oblasti, koji većinom žive i stvaraju na našem podneblju, ali su svoje mesto našli na svetskim mapama stvaraoca u oblasti grafičkog dizajna, crteža, stripa, karikature, ilustracije…

Donedavno profesor Grafičkog dizajna i Editorijal ilustracije, sa željom da javnosti približi rad sjajnih autora koji, neretko, stvaraju „iz senke“, Doru Bosiok je prikupio opsežan materijal o svakome ponaosob, koji će predstavljati putem video-materijala ali i kroz razgovor sa samim autorima. Nakon susreta sa Branislavom Banetom Kercem, Zoranom Janjetovim, Dejanom Nenadovim, Jugoslavom Vlahovićem, Martinom Candirom, Tošom Borkoviće, Nikolom Berbakovim, Nebojšom Babićem, Slobodanom Jovanovićem Cobom, i Aleksandrom Dmitrovićem, ciklus se nastavlja u četvrtak 12. oktobra razgovorom sa Vukom Lončarevićem, koji zajedno sa Đorđem Lašićem vodi brending agenciju Unibrand.

Vuk Lončarević je rođen 1971. godine u Beogradu. Studirao je grafički dizajn u Johanezburgu i u Rimu gde je i diplomirao na odseku za vizuelne komunikacije pri Istituto Europeo di Design. Od 1997. godine, radio je kao Associate Art Director u više marketinških agencija u Beogradu i u Podgorici (Idea Plus DDB, Srebrn Tuš, McCann Erickson i Mapa), potom kao Freelance Art Director i nezavisni brending konsultant na projektima razvoja brend identiteta za potrebe kompanija kao što su Grand Kafa, Marbo Product, Flory Group itd. Od 2004. godine pa do danas, osnivač je i partner u agenciji Unibrand u Beogradu i Kotoru (Crna Gora), jedne od vodećih brending agencija u regionu. Dobitnik je nagrade Grifon 2000 u kategoriji grafički dizajn knjiga i publikacija. Radovi iz oblasti vizuelnog identiteta objavljeni su u američkom izdanju knjige LogoLounge1 kao i LogoLounge Master Collection (RotoVision) kao i u drugim publikacijama u zemlji. Član je ULUPUDS od 1998. godine kao i ATypi (Association Typographique Internationale) od 2002. godine. Jedan je od osnivača i kurator brending konferencije u okviru Belgrade Design Week.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text