Creative Source

Creative Source Biblioteka Stockholm KC Grad

U fantastičnom prostoru Designstudio S u Stokholmu, u petak 11. juna 2010.godine javno je predstavljen projekat "Creative Source".
Od 27. oktobra 2010.godine,"Creative Source" biblioteka i u KC Grad.

Fotografije: Nino Strohecker

Knjižica "Creative Source Grad", koju je osmislila i grafički oblikovala Sandra Praun opisuje ideju projekta i prenosi atmosferu Beograda i Kulturnog centra Grad, uz tektove Aleksandre Stratimirović, Annelie Fridell - Aggestam, Dejana Ubovića, zatim, poeziju Milene Marković i fotografije Nina Stroheckera.

Uz svetsku premijeru SCHÖNNING GARAGE koji su tokom večeri odsvirali dva seta posetioci su mogli da uživaju u preko 400 izuzetnih knjiga koje su do sada sakupljene za biblioteku.

U projekat su se velikodušno uključili: Arkitekturmuseet, Bonniers konsthall, Iaspis, Magasin 3, Moderna museet, National museum, Maja Bajevic, Miriam Bäckström, Åke E:Son Lindman, Mark Isitt, Lars Fuhre, Björn Kusoffsky, Greger Ulf Nilson, Henrik Nygren, Claesson, Koivisto, Rune i mnogi drugi.

Nove donacije knjiga stižu svakodnevno. Do sada je projekat "Creative Source" dobio dosta fantastičnih knjiga, i "Creative Source" biblioteka će biti najbolja u Srbiji!

”Creative Source” je inicijativa da se postavi temelj za stvaranje otvorene biblioteke sa savremenim i aktuelnim informacijama iz oblasti umetnosti, dizajna, fotografije, filma, mode, arhitekture, dizajna svetla, ljudskih prava itd. Biblioteka će biti smeštena u Beogradu, u Kulturnom Centru Grad. Projekat su inicirali Aleksandra Stratimirović, Sandra Praun, Nino Strohecker i Erik Jennische u Stokholmu.

”Creative Source” biblioteka biće otvorena 27. oktobra 2010.godine u KC Grad.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Komentari

Vjeko Sumić's picture
Vjeko Sumić
13:45 22/06/10

Super inicijativa

Svaka cast na projektu!

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services