Cupolone by Seletti

Cupolone by Seletti

Italijanski brend Seletti slavi arhitekturu italijanske renesanse!

 

 

Seletti odaje počast jednom od simbola italijanske arhitekture - Kupola Bazilike Svetog Petra u Vatikanu, pretvorena je u osvetljenu skulpturu!

 

 

Dizajn novog skulptoralnog lustera potpisuje italijanski nezavisni multidisciplinarni dizajn studio AMeBE. Bazilika Svetog Petra sa svojom spektakularnom kupolom bila je osnovna inspiracija za dizajn ovog proizvoda.  

 

Iako je u njenoj izgradnji učestvovalo nekoliko velikih imena rane italijanske renesansne arhitekture (Rafaelo, Bramante, Mikelanđelo, Bernini), kupola ove veličanstvene i ikonične katoličke bogomolje, se pripisuje Mikelanđelu. 

Ovaj simbol italijanske kreativnosti i graditeljskog umeća u izvedbi kompanije Seletti postaje i projekat osvetljenja sa eksplozivnom estetikom, zahvaljujući jedinstvenoj sposobnosti Seletti-ja da kreira objekte sa neočekivanim i originalnim dizajnom.

"Cupolone" je luster dimenzija 72cm visine i 70cm prečnika. Na ovom projektu se zanatstvo i tehnologija majstorski spajaju kako bi se stvorila hiper-realistična reprodukcija kupole crkve Svetog Petra, ikone večnog grada.

Dostupna je u tamno sivoj i beloj varijanti: jedna je potpuno bela, a na drugoj je spoljašnja antracit boja sa unutrašnjom zlatnom završnicom. 

"Za Seletti je osvetljenje uvek bilo područje neiscrpnog eksperimentisanja. Morali smo da pronađemo pravi način da uđemo u ovaj sektor, ali sa ironijom i pop duhom koji nas izdvaja, uspeli smo da postignemo značajne uspehe. U početku sa svetlećim pismom, zatim sa lampama Majmun i Miš, koje su među našim najprodavanijim proizvodima“, kaže Stefano Seletti, umetnički direktor brenda. "Cupolone je novi izazov koji potvrđuje Seletijev stav prema fuziji umetnosti i dizajna, s ciljem da se javnosti ponudi ne samo dizajniran objekat, već i objekat sa srcem".

Seletti koji, kroz izbor imena "Cupolone" (velika kupola) na rimskom dijalektu, odaje počast ne samo bogatstvu istorije i neprocenjivoj lepoti. umetnosti, ali i energiji koja je karakteristična za popularnu rimsku kulturu i koja je u stanju da podstakne remek-dela - u muzici, kinematografiji i književnosti - koji su postali deo kolektivnog pamćenja.

Studio AMeBE osnovali su 2008. godine Alessandra Mantovani i Eleonora Barbareschi. Studio se bavi dizajnom, naizmenično realizacijom konvencionalnijih projekata, konsultantskih usluga i obrazovanja, uz eksperimentisanje novim izrazima kroz najrazličitije medije. Ubrzo nakon početka njihove zajedničke saradnje, proizvod „Finger-Dip“, (navlake za prste od lateksa) lansirao je njihovo prisustvo na globalnoj dizajn sceni. Proizvodi su u potpunosti rasprodati i AMeBE je nagrađen nagradom za dizajn Red Dot Product Design Award 2010. Među saradnjama koje vole da ističu, AMeBE izdvaja saradnju sa umetnikom-dizajnerom Gaetanom Pešeom (Gaetano Pesce), ali i sa italijanskim međunarodnim dizajnerskim brendovima kao što su RIVA1920, SELETTI i MODO, kineski brend nameštaja ADWIN, i različite nagrade za dizajn kao Fedrigoni Top Awards, Torino Digital Festival, ili Red Dot Concept Design Award u Singaporu.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services