Dijalozi | Alternative Futures: Istanbul talks

Dijalozi | Alternative Futures: Istanbul talks

Gradska Gerila u saradnji sa KC Gradom Vas poziva na specijalno izdanje Dijaloga - Dialogues *special edition* / Alternative Futures: Istanbul talks, u okviru koga će se predstaviti istaknuti umetnici, agencije, inženjeri, dizajneri i akteri kreativne industrije Istanbula.

Dijalozi će se održati u nedelju, 23.aprila od 16 časova u KC Grad.

 

 

Ovoga puta Alican Okan, Ebru Yetiskin, Gizem Renklidag, Pinar Akkurt, Candas Sisman iz NOHlab-a, Nerdworking i Cihan Cankaya u neformalnom razgovoru podeliće sa nama svoj rad, projekte kao i poglede na svet i novomedijsku scenu Istanbula i Evrope.

Danas, umetnička dela, projekti i proizodi koji su u direktnoj korelaciji sa alternativnom budućnošću  u decenijama koje dolaze, pokazujući svet u nastajanju, oblikuju naša očekivanja na polju tehnologije, politike i generalno društva.

Alternativne ideje budućnosti postaju stvarnost kroz forme interaktivnih izložbi, proizvoda, demonstracija kao i “behind the scene” projekata.

Međutim neka kritička pitanja su i dalje aktuelna:

Kako možemo kreirati alternativnu budućnost a da ne proizvodimo buduću propagandu za korporacije i vlade?

Kako možemo pobeći od mainstream-a futurističke estetike i stvoriti alternativne načine postojanja?
Dijalozi predstavljaju ciklus neformalnih razgovora sa ciljem deljenja kako uspeha, tako i neuspeha, radi podizanja svesti o značaju neformalnog obrazovanja i ličnog razvoja. Jedanput mesečno, diskusije vode uspešni predstavnici raznih oblasti, kao što su umetnost, kultura, mediji ili tehnologija.

Ovaj događaj organizuje Gradska Gerila u saradnji sa KC Gradom uz podršku Goethe-Instituta u Beogradu.


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text