FABRIKA | Futro predavanje: Kako komplikovati jednostavno?

fabrika, slavimir stojanovic futro, complicate simply, komplikovati jednostavno

Slavimir Stojanović Futro, održaće predavanje pod naslovom "Kako komplikovati jednostavno?" u četvrtak, 18. maja od 19 časova u Fabrici (Bul. Despota Stefana 115).

Fabrika u maju mesecu pokreće seriju inspirativnih predavanja i prezentacija o interesantnim i aktuelnim temama iz oblasti dizajna, marketinga, tehnologije, nauke, umetnosti, arhitekture i raznih drugih oblasti.


Velika nam je čast što Fabrikin serijal "Razgovori" otvara naš najpoznatiji i najuspešniji dizajner, koji je upravo dobio prestižno priznanje Udruženja za tržišne komunikacije – Nagradu za životno delo koje se dodeljuje za ukupan stvaralački opus i doprinos unapređenju struke: Slavimir Stojanovic Futro, Futro Design.

Slavimir Futro će nam pričati o tome kako je prilagodio, odnosno preveo švedsku estetiku na domaći, balkanski jezik, pun ironije, satire i humora. Predavanje je namenjeno svima koji stvaraju, rade, razmišljaju, razvijaju mozak, i hoće da čuju i nauče nešto novo.

fabrika-bgd-FUTRO

O radu Slavimira Stojanovića pisali su najznačajniji internacionalni časopisi dizajna i advertajzinga, kao što su Graphis, Print, Communication Arts, Novum, Computer Arts, Web Design Magazine, CMYK i mnogi drugi. Njegov rad je uvršten u “Taschen”-ovu publikaciju Contemporary Graphic Design, među 100 najboljih dizajnera današnjice u svetu. U izdanju izdavačke kuće “Rockport” uvršten je među New Masters of Poster Design.

Projekti Slavimira Stojanovića nagrađeni su sa preko 300 međunarodnih nagrada i priznanja. Njegovi radovi nalaze se u kolekcijama Centra „Žorž Pompidu” (Centre Georges Pompidou) u Parizu, Muzeja umetnosti i reklame (Museum of Art and Advertising) u Hamburgu i Muzeju plakata (Poster Museum) u Varšavi. Njegov studio Futro Design uvršten je u izbor 100 najboljih dizajn studija u svetu! Učestvovao je na preko 20 samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Profesionalnim radom počeo je da se bavi već sa 16 godina. Radio je u agencijama Saatchi & Saatchi, Kompas Design, Arih Advertising, Communis DDB kao i u sopstvenom studiju Futro Design. Radio je na komercijalnim projektima za mnoge domaće i inostrane klijente, uključujući: Sony, Michelin, Mercedes-Benz, Coca-Cola, Allied Domecque, Abanka, Zavarovalnica Triglav, Ljubljanski Kinematografi, Studio Moderna, Delo Revije, Lisca, Gorenje, Europlakat, DrogaKolinska, MPC Holding, Entrix, Kozmo, Voda Vrnjci, Polimark, Idea, Atlantik Grupa, Knjaz Miloš, Plazma, Aqua Viva, Kabinet…

Takođe, napravio je veliki broj projekata za kulturne institucije, kao što su: Jugoslovensko dramsko pozorište, New Moment magazin, Muzej primenjene umetnosti, Muzej savremene umetnosti, Moderna galerija Ljubljana, Kulturni centar Beograda, Zvezdrara teatar i mnogi drugi.

Radovi Slavimira Stojanovića osvojili su više od 300 svetskih nagrada i priznanja, uključujući: Epica, Cresta, Eurobest, Clio, Cannes Advertising Festival, London Advertising Festival Award, New York Advertising Festival Award, Portorose Golden Drum, Montreux Gold, Art Directors Club Annual Award, Type Directors Club Annual Award, Communication Arts Award, European Design Excellence Award, Global Award, Zgraf i mnoge druge. Dobitnik je nagrade Brumen Grand Prix za najbolji grafički dizajn u Sloveniji. Dobitnik je velike nagrade Grifon za najbolji dizajn u Srbiji i Crnoj Gori. Njegovi radovi su u kolekcijama Centra Pompidu u Parizu, Muzeju umetnosti i reklame u Hamburgu, Muzeju Plakata u Varšavi, Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu i Muzeju savremene umetnosti u Novom Sadu.

Kao autor izlaže pod pseudomimom Slavimir Futro. Kreator je Futro lifestyle brenda, kao i serije slikovnica za decu Avanture Singi Lumbe.

Redovno drži predavanja i radionice na međunarodnim festivalima i konferencijama. Radio je kao gostujući profesor na Fakultetu za medije i komunikacije Singidunum, kao i na Novoj akademiji umetnosti u Beogradu.

Trajanje: 60 - 90 min
Ulaz: besplatan

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text