FASCINACIJE- prva prodajna izložba u Laubi

FASCINACIJE- prva prodajna izložba u Laubi

Prva prodajna izložba u Labi, pod nazivom "Fascinacije - 7 likovnih stavova", biće otvorena u utorak, 15. januara u 20 časova u zagrebačkoj Laubi - kući za ljude i umetnost (Prilaz baruna Filipovića 23a).


Izlažu: Gordana Bakić, Marija Ujević Galetović, Duje Jurić, Alem Korkut, Kristian Kožul, Đuro Seder, TARWUK.

 

Lauba - kuća za ljude i umetnost koja proizvodi savremene, kulturne i urbane sadržaje i postavlja trendove na hrvatskoj umetničkoj sceni, pokrenula je još jedan novi projekt – prodaju umetnina. Lauba veruje da savremene umetničke prakse u tržišnoj ekonomiji ne mogu funkcionisati izvan uticaja tržišta, zbog čega je kvalitetan i transparentan izlazak umetnika na tržište izuzetno važan.


Gordana Bakić


Niz je primera u svetu od Gagosiana do Saatchija koji prikazuju pozitivan uticaj tržišta na savremenu umetničku scenu. Umetnička scena postaje sve prisutnija i važnija za razvoj savremenog društva. Upravo iz tog razloga Lauba se odlučila na izlazak na tržište umetnina i dogovorila saradnju sa sedam hrvatskih umetnika u čiju vrednost i kvalitet veruje i za nju jamči. Reč je o Đuri Sederu, Mariji Ujević Galetović, Kristianu Kožulu, Duji Juriću, Gordani Bakić, Alemu Korkutu i umetničkom dvojcu TARWUK.


TARWUK


Projekat je nedavno predstavljen na izložbi zatvorenoga tipa za odabrane kolekcionare i prijatelje. Iznenađujuće dobri rezultati ovog događaja uverilli su Laubin tim kako zanimanje i tržište za savremenu umetnost itekako postoji. Zato će u utorak 15. januara u 20 časova otvoriti izložbu FASCINACIJE – 7 likovnih stavova na kojoj će i zagrebačka publika imati priliku da pogleda odabrane radove iz prodajnog fundusa navedenih umetnika.


Đuro Seder


Koncept same izložbe usmeren je na različitosti likovnih pristupa prikazanih umetnika i karakteristike koje ih čine odvojivima od drugih. Izložba FASCINACIJE nastoji da upozori na njihove posebnosti i autentičnosti kao i raznovrsnosti na kojima počiva njihov likovni jezik, likovni stav – njihova umetnička „fascinacija“.


Marija Ujević Galetović


Za neke od njih umetnost znači pomeranje likovnih granica u različitim medijima i traganja za prostornim strukturama, za neke traganje za početnim iskonskim impulsom nečega što je najbliže ljudima, za neke pokušaj da se sačuva trajnost prolaznoga... U svakom slučaju, možemo reći kako su okupljeni radovi nematerijalni nukleusi duha i stava njihovih autora manifestovani kroz umetnički izraz, namenjeni izlaganju i interpretaciji drugih. Poslastica za ljubitelje umetnosti koji će ovaj put moći ne samo razgledati, nego i kupiti izložene radove.


Alem Korkut


Iza svakoga umetničkog djela – stoji umetnik. Umetnik je medij koji prenosi svoj pogled, svoj doživljaj, svoju fascinaciju – u umetničko delo.

Izložba će biti otvorena do 24. januara 2019. godine.


Duje Jurić
 

Kristian Kožul

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text