Few & Far London

paola navone Lando Few and Fair London

Paola Navone na Few & Far izložbi u Londonu.

Ovog meseca je Italijanska umetnica i dizajnerka Paola Navone kurator Wallpaper-ove virtuelne Wallspace galerije. U isto vreme je otvorena jedna specifična izložba posvećena radu ove dizajnerke, u simpatičnoj prodavnici umetnina i garderobe Few and Far, u Zapadnom Londonu.

A ceramic watering can from Navone's 'Gingerbread' collection, for Lando.

Paola Navone se predstavlja s najširim mogućim spektrom proizvoda koje je tokom svoje dugogodišnje karijere dizajnirala, od stolica, stolova, klupa, pa sve do keramičkih lustera, i kantica za zalivanje cveća. Paola se za ovu kolekciju inspirisala kulama za čarobnice, balustradama i rezbarijama prisutnim u arhitekturi Kariba. Gingerbread kolekcija za kompaniju Lando predstavljena ove godine na  Maison et Objet.

Dekor Blue 'Taste',  by Paola Navone, for Reichenbach.

Uz kolekciju Gingerbread, Navone takođe prikazuhe i seriju Taste tanjira, proizvedenih za , Reichenbach i inspirisani njenom opsednutošću morem i plavim.

Pre svega butik, ali sa pažljivo biranim asortimanom tekstila i stvarčica Few and Far je ove nedelje ozvaničio i novi prostor posvećen stalnim izložbama. Paolin selling show je prvi u nizu i trajaće sve do sredine juna.

Paola Navone

Italijanska dizajnerka Paola Navone radila je sa Alesandrom Medinijem, Etore Sotsasom, Andreom Brancijem u Achimia grupi između 1970 i 1980. godine, i svi zajedno su bili proponenti avangarde u dizajnu. Navone je poslednjih dvadeset godina jedna od vodećih imena globalne dizajn scene. Bila je art direktor Gervasonija od 1998. godine, a radila je za razne čuvene klijente među kojima su najpoznatiji Alessi, Armani Casa, Driade, Molteni i Swarovski.


A white chandelier from Navone's 'Gingerbread' collection, for Lando.
Via Wallpaper

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text