Filmovi umetnika – artRESOLUTION

Filmovi umetnika – artRESOLUTION

Filmovi umetnika – artRESOLUTION – razgovori, video i filmske projekcije! 

 

Jednodnevni program u Dvorani Kulturnog centra Beograda (Kolarčeva 6), održava se u petak, 12. aprila od 12. do 20. časova. Ulaz je slobodan.

 

 

Posle decenije učešća u razvijanju projekta Međunarodni film umetnika / Artists Film International, koji je pokrenula galerija Vajtčapel iz Londona sa značajnijim muzejima i galerijama u svetu u oblasti produkcije filmova i videa čiji su autori umetnici, galerija Podroom КCB, koja u fokusu svog programa ima pokretne slike, u saradnji sa Кinetik Кolektivom organizuje jednodnevni program u Dvorani Кulturnog centra Beograda.

Program se sastoji od video i filmskih projekcija i razgovora različitih formata na temu sagledavanja filma umetnika, njegovih pozicija u svetu kinematografije i savremene umetnosti kao i stvaranju video arhiva i radu sa njima uz osvrt na video produkciju u regionu.

U tom smislu, artRESOLUTION je širi okvir u kome se nastoji na sagledavanju različitih aspekata pokretne slike, kao i platforma za proširenje pojma istorije i prakse savremene umetničke produkcije u ovoj oblasti. Unutar medijskih formata, stepen vidljivosti detalja u analognoj i digitalnoj slici tzv.rezolucija, konkretna je opsesija epohe zasićene masovnom upotrebom i brzim razvojem nove tehnologije, dok artRESOLUTION poziva na promišljanje posledica i uticaja razvoja tehnologije na umetničku praksu.

Poseban deo programa i prostora foajea biće posvećen najmlađim posetiocima, za koje će biti priređen program animiranih filmova odabran delimično i iz Кolekcije Oktobarski salon.

Autorke programa: Zorana Đaković Minniti, koordinatorka programa galerije Podroom i Milica Lapčević, novinarka i umetnica (Artteror/Кinetik Кolektiv)

Više o programu pročitajte na ovom linku.

Realizaciju programa podržali su Grad Beograd-Sekretarijat za kulturu, Filmski centar Srbije i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

Galerije Кulturnog centra Beograda su otvorene svakog dana od 12:00 do 20:00, sem nedeljom, državnim i verskim praznicima.

Program galerija podržavaju Grad Beograd — Sekretarijat za kulturu i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text