Folkk je uspešno priveo kraju svoju prvu Kickstarter kampanju i osigurao 20 000 $

Folkk je uspešno priveo kraju svoju prvu Kickstarter kampanju i osigurao 20 000

Društveno preduzeće Folkk koje spaja mlade srpske dizajnere i zanatlije, a koje je nastalo kao prvi projekat dizajnerskog huba Nova Iskra, uspešno je privelo kraju svoju prvu Kickstarter kampanju prikupivši 20.000 dolara potrebnih za dalju realizaciju projekta i proširenje mreže zanatlija.

 

 

 

 

Folkk je društveno preduzeće iz Beograda koje povezuje majstore zanata sa mladim dizajnerskim snagama na Balkanu.

Kampanja koja je trajala četiri nedelje završena je 12. jula kada je tim prešao potraživanu cifru i osigurao ukupno 20.983 dolara uz pomoć 177 backer-a iz 24 države i sa 5 različitih kontitnenata.

Folkk je prvi brend Nove Iskre, a cilj mu je da očuva vekovno nasleđe tradicionalnih zanata, koje održavaju sve ređi artizani sa čitavog Balkana, kroz obezbeđivanje stalnog izvora angažmana i prihoda.

’Veoma smo zahvalni za ovoliko ukazano poverenje u Folkk-ovu misiju od strane svih divnih ljudi koju nas podržali!’’ izjavljulju osnivači Folkk-a ‘’To je dokaz da naša vizija zaista rezonuje sa ljudima i da postoji budućnost za socijalno preduzetništvo na Balkanu’’

Misija Folkk-a je da sačuva tradicionalne i vekovima negovane zanate i umešnost zanatlija iz različitih regija Balkana, kao i da svojim 100% lokalnim proizvodima pruži globalnu vidljivost kroz svoju online platformu. Folkk je privržen održivim procesima proizvodnje, korišćenju 100% lokalnih materijala, kao i obezbeđivanju fer nadoknade svima koji su uključeni u kreaciju proizvoda.

Raspodela prikupljenih sredstava je definisana još pre početka kampanje. Najveći deo sredstava, 2/3 svih prihoda iz kampanje će otići sadašnjim Folkk zanatlijama, dok će preostala 1/3 prihoda biti uložena u razvoj novih proizvoda i uključivanje većeg broja zanatlija.

U narednom periodu Folkk će ući u proizvodnju prve serije već razvijenih proizvoda koji će do oktobra meseca biti isporučeni svim ljudima koji su ih podržali i nabavili svoje Folkk proizvode preko Kickstarter kampanje.

Novi srpski brend će potom usmeriti fokus na pronalaženje i uključivanje još većeg broja zanatlija širom Balkana i razvoj novih proizvoda. Iz kompanije ističu kako i dalje aktivno traže partnera i mogućeg investitora koji bi im pomogao u osvajanju svetskog tržišta.

Svi Folkk proizvodi su od danas dostupni za naručivanje na Folkk Kickstarter kampanji.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text