Glamurozni ceremonijalni odevni komadi iz Koreje u UK Parobrod

hanbok, parobrod, koreja, narodna nosnja

Ambasada Republike Koreje vas poziva na otvaranje izložbe “Tajno nasleđe” Hanbok nošnji dizajnerke Hesun Li, u UK Parobrod od 23. do 31. maja.

Izložba se otvara 23. maja  u 20 časova, u UK Prarobrod, a oni radoznaliji moći će da virnu na deo ove izuzetne izložbe i 20. maja u okviru Noći muzeja.

 


Hanbok, pojam koji se odnosi na tradicionalnu nošnju Koreje, jedan je od bitnijih delova života, ali i estetike u Koreji. Hesun Li (Hye-soon Lee) iz modne kuće Damjon (Damyeon) je jedna od najcenjenijih dizajnerki, koje su inspirisane hanbokom.

hanbok-uk-parobrod-koreja

U okviru izložbe „Tajno nasleđe” (‘Secret Heritage’), biće predstavljeni glamurozni ceremonijalni odevni komadi, kao i svakodnevna odeća, u celosti napravljena u od prirodnih, ekoloških materijala.

hanbok-uk-parobrod-koreja

Hanbok je za Korejce i više od tradicionalne nošnje. Hanbok je deo života i vrednosti Korejaca. Sastoji se iz tri dela i nose ga i žene i muškarci. Sa linijama se nosi u proleće i jesen, bez linija u leto, a postavljen vunom u zimu. Postoji poseban hanbuk za prvi rođendan (saek dong), dok crvenu suknju I žuti gornji deo nose devojke koje su godinama kada žele da se udaju, a kada dođe do venčanja mlada nosi wonsam, a mladoženja gwanbok model hanboka. Hanbok je tu za svaku priliku.

hanbok-uk-parobrod-koreja

Hesun Li je dizajnerka koja je uspela da hanbok vrati u modu kroz inovativni rad koji spaja različite žanrove kao što su balet, orijentalno slikarstvo, film, ali i 3D video-snimke. U Evropi, njena kolekcija je bila prikazana u muzeju Luvr tokom izložbe pod nazivom „Koreja sada” (Korea Now Exhibition, 2015~2016.).

hanbok-uk-parobrod-koreja

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text