Grafički kolektiv – 70 godina | Susreti sa umetnicima

Grafički kolektiv – 70 godina | Susreti sa umetnicima

Srpska akademija nauka i umetnosti i Grafički kolektiv pozivaju na druženje sa Kajoko Jamasaki, u subotu, 17. avgusta u 19 časova u Galeriji SANU (Knez Mihailova 35).

 

U okviru ciklusa Susreti sa umetnicima, u subotu, 17. avgusta u 19h druženje sa Kajoko Jamasaki!

 

 

Dr Kajoko Jamasaki (Kanazava, Japan) - Doktor književnosti, profesor japanologije na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, pesnikinja i književni prevodilac.

Diplomirala je na Filološkom fakultetu Hokaido univerziteta u Saporu (Japan). Bila je na specijalizaciji od 1979. do 1980. godine na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Godine 1981. boravila je na specijalizaciji na Institutu za glasbeno narodopisje (SAZU) u Ljubljani. Magistrirala je i doktorirala na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Član je više udruženja: Udruženje književnih prevodilaca Srbije, Srpsko književno društvao - potpresednica Upravnog odbora, Asocijacija nastavnika japanskog jezika kao stranog - okio, Asocijacija profesora japanskog jezika kao stranog u Evropi, saradnik Matice srpske.

Autor je brojnih knjiga poezije, zbirki eseja, studija, antologija, tekstova za kompozicije i prevoda.

Prijatelj Grafičkog kolektiva i saradnik u realizaciji nekoliko izložbi japanskih umetnika (Kenđi Nagai, Osami Arikata…)

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services