Hoklica&Stolica

Hoklica&Stolica

U okviru programa „Nedeljna doza balkanskog dizajna“ koji je nastao sa ciljem upoznavanja publike sa regionalnom dizajn scenom, Mikser House predstavlja domaći dizajnerski brend “Hoklica and Stolica”.

 

 

 

Osnivač dizajnerskog brenda "Hoklica&Stolica", Aleksandar Ugrešić će 29. oktobra u 19 časova održati predavanje na temu „Likovnost drveta i danski dizajn 50-ih kao inspiracija za savremeni nameštaj“ i predstaviti koncept „Hoklice and Stolice“.

"Hoklica and Stolica" je osnovana 2012. godine u Beogradu, kao radionica za izradu ručno rađenog nameštaja od punog drveta vrhunskog kvaliteta.

"Hoklica and Stolica" izrađuje nameštaj inspirisan pretežno danskim dizajnom 50-tih godina prošloga veka. Pod brendom "Hoklica and Stolica" radi se i nameštaj priznatih i nagrađivanih autora iz Srbije.


Nameštaj se izrađuje od "srpskih egzota" kao što su: orah, crveni brest, trešnja, šljiva, dud, kruška, bagrem. Pored izbora kvalitetnog drveta i svi ostali materijali koji se koriste u izradi nameštaja (koža, štof, okov) odlikuju se visokim kvalitetom ručno rađene završne obrade.Svi materijali koji se koriste su potpuno prirodni uključujući i impregnaciju nameštaja koji se radi premazima drvnim uljima i voskovima. Svaki napravljeni komad je unikat za sebe, jer se pri izradi svakog pojedinačnog komada velika pažnja poklanja likovnosti drveta i kože od kojih je komad izrađen, kao i o izboru valera i strukture ostalih materijala korišćenih u procesu izrade.


Na svaki komad nameštaja "Hoklica and Stolica" daje garanciju od 10 godina na drvene sklopove, odnosno 2 godine na kožu i štofove.

Upoznajte se sa domaćim dizajnerskim brendom “Hoklica and Stolica” koji će od sada biti prisutan i u MH Balkan Design Shopu-u.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Komentari

beindesign's picture
beindesign
14:44 31/10/13

Inspiracija ili plagijat???

"Hoklica and Stolica" izrađuje nameštaj inspirisan pretežno danskim dizajnom 50-tih godina prošloga veka.

Børge Mogensen je dizajnirao Hunting Chair 1950. godine.

http://www.fredericia.com/ProductDetails.aspx?id=385

Postoji kompletna dokumentacija za download, 3D model, tako da nisu morali ni da projektuju. 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services