Izložba „Migracije kroz umetnost” u Kući ljudskih prava i demokratije

liceulice, iz dobrih razloga, centar za ljudska prava, migracije

Beogradski centar za ljudska prava i Liceulice, uz podršku kancelarije UNHCR u Beogradu, pozivaju vas na otvaranje izložbe „Migracije kroz umetnost” u utorak, 21. marta u 11 časova, u Kući ljudskih prava i demokratije (Kneza Miloša 4)

 

 

U okviru programa IZ DOBRIH RAZLOGA, a povodom svetskog dana borbe protiv rasizma radovima umetnika iz celog regiona koji su tokom radnog procesa odgovorili na temu migracija još jednom skrećemo pažnju da diskriminacija na osnovu rase, boje kože ili nacionalne pripadnosti („rasna diskriminacija“) predstavlja grubo kršenje ljudskih prava.

21. mart je Međunarodni dan borbe protiv rasizma, koji se u celom svetu obeležava kako bi se skrenula pažnja da diskriminacija na osnovu rase, boje kože ili nacionalne pripadnosti („rasna diskriminacija“) predstavlja grubo kršenje ljudskih prava.

Beogradski centar za ljudska prava i Liceulice, tokom prošle godine, pokrenuli su novi ciklus platforme Iz dobrih razloga koja je namenjena promociji društveno angažovanog dizajna. Kombinujući statističke podatke i priče ljudi koji su prošli kroz Beograd i Srbiju dolazeći iz ratom zahvaćenih područja, mladi umetnici iz celog regiona imali su zadatak da kroz svoje radove građanima, na drugačiji način, približe probleme s kojima se migranti na ovom putu suočavaju.

Pozivamo vas da pogledate radove i da na taj način svi zajedno pokažemo solidarnost i damo doprinos borbi za smanjenje rasizma i podsticanje ravnopravnosti. Izložba će biti otvorena do petka, 24. marta 2017. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text