Izložba „Ponovo upotrebiti: Prošlost kao kostim ili inspiracija” u varšavskoj galeriji Zachęta Project Room

Izožba „Ponovo upotrebiti: Prošlost kao kostim ili inspiracija” u varšavskoj gal

Izložba „Ponovo upotrebiti: Prošlost kao kostim ili inspiracija” otvorena je 11. februara u varšavskoj galeriji Zachęta Project Room.

 


Izložba je organizovana u saradnji Muzeja savremene umetnosti Beograd i Zaheta Nacionalne umetničke galerije iz Varšave.
 

 

Izložba pod nazivom „Ponovo upotrebiti: Prošlost kao kostim ili inspiracija” otvorena je 11. februara u Zachęta Project Room. Izložba je nastavak saradnje Muzeja savremene umetnosti Beograd i Zaheta Nacionalne umetničke galerije iz Varšave, a koja podrazumeva razmenu ideja i projekata među galerijskim prostorima ove dve institucije, Salona MoCAB i Zachęta Project Room.

Prva izložba, „Dogodilo se sutra“, kustosa Une Popović održana je u Beogradu u Salonu MSUB od 9. novembra do 4. decembra 2016. godine.

Kustos izložbe „Ponovo upotrebiti“ je Magda Kardaš iz Zachęte i ona je pozvala umetnike koji su rođeni u bivšoj Jugoslaviji, a danas žive u Beogradu, Ljubljani, Skoplju, Amsterdamu, Londonu i Beču. To su: Ana Adamović, Mladen Bizumić, Jasmina Cibic, doplgenger, Bojan Fajfrić, Đorđe Jovanovića, Ivan Petrović, Saša Tkačenko i Miloš Tomić. Predstavljeni radovi prikazuju na koje načine je moguće ponovo koristiti artifakte prošlosti (arhitekturu, fotografiju, slike iz medija koji dokumentuju određene političke i društvene događaje, muziku, film). Neki od predstavljenih umetnika ih koriste kao pozornicu na kojoj izražavaju svoje ideje, dok ih drugi koriste kao inspiraciju za svoje priče.

Izložba je otvorena od do 15. aprila 2017. godine u Zachęta Project Room (Gałczyńskiego 3, Varšava). 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text