Izložba „Vid i vidi. Yess ili Jok“ umetnika Joškin Šiljana u Uličnoj galeriji

Izložba „Vid i vidi. Yess ili Jok“ umetnika Joškin Šiljana u Uličnoj galeriji

Izložba „Vid i vidi. Yess ili Jok“ umetnika Joškin Šiljana biće otvorena u petak, 2. februara u 20 časova u Uličnoj galeriji (Čavketov pasaž koji povezuje Trg Nikole Pašića i Nušićevu ulicu).

 

 

 

Ulična galerija i AKC Matrijaršija pozivaju na otvaranje izložbe „Vid ili vidi. Yess ili Jok“, umetnika Joškin Šiljana u Uličnoj galeriji. Paralelno se u Cuk Imago dešava Fijuk sajam na kojem pored brojnih izlagača, učestvuju Ludi Srbi i Bombe devedesetih. 


Na izložbi če biti izloženi radovi iz serija "Vid i vidi, Yess ili Jok", "Snajke", "Red brate red",... Kontinuirani istraživački sitoštamparski rad objavljen je u ateljeu AKC Matrijarišija u januaru 2018. godine u okviru rezidencijalnog boravka umetnika.

Različiti pristupi mogućnostima medijuma sito štampe u rasponu nanošenja od jedne do 6 ili 8 boja, dali su intenzivne grafike, koje su samo početak daljih upotreba uspešnih primena. Linijom, sopstvenim pismom i jarkim koloritom dolazi do prepoznatljivog šiljanskog efekta: „Joškin ima vesele boje, crta rečenice i pojmove ćirilicom na srpskom, maternjem jeziku, citira mudrosti svoje baba Mileve.“ (G. Stojčetović)

Joškin Šiljan rođen je 1953. u Pirotu kao Nebojša Stojković. Slikarstvom se bavi od 1987, dok zvanično izlaže od 1996. godine. Izlagao je na samostalnim i grupnim izložbama u zemlju i inostranstvu. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, među kojima su i Zlatne palete na Prolećnoj izložbi ULUS-a 2006, kao i Velike nagrade za izložena dela u kombinovanoj tehnici na 14. Bijenalu naivne i marginalne umetnosti 2009. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije i udruženja Art Brut Srbija.


Izložba će biti otvorena do 9. marta 2018. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text