Izložba "09:14" Emira Šehanovića u galeriji Laufer || Eugster Belgrade

Izložba "09:14" Emira Šehanovića u galeriji Laufer || Eugster Belgrade

Nova galerija savremene umetnosti Laufer II Eugster Belgrade predstavlja rad vizuelnog umetnika Emira Šehanovića!

Izložba "09:14" Emira Šehanovića, biće otvorena u petak, 15. septembra u 19 časova u Laufer || Eugster Belgrade galeriji na lokaciji Dunavska BB (Viline Vode).Na izložbi će biti predstavljeni novi video radovi i site-specific instalacije Emira Šehanovića.

Za izložbu "09:14", Šehanović je pažljivo savladao angažovani prostor galerije Laufer II Eugster Belgrade, prezentujući nove radove izrađene specijalno za ovu izložbu, uključujući i neke od najvećih komada koje je proizveo do sada.

Uz podršku Laufer II Eugster Belgrade, Emir Šehanović je iskoristio priliku da pogleda svoj rad, eksperimentiše i prihvati mogućnosti koje se pojavljuju u tom procesu.

Emir Šehanović (1981, Tuzla, BiH) dobio je međunarodno priznanje za svoje muralne projekte. Zatim je ušao u video, digitalne printove i multimediju. Paganska tradicija, sujeverje i kultovi su neke od konstantnih tema prisutnih u njegovom radu, a kolaž i zbirke su njegovi omiljeni instrumenti. Imao je privatne i grupne izložbe u Njujorku, Tokiju, Los Anđelesu, Berlinu, Amsterdamu, 2015 na sajmu umetnosti Liste u Bazelu, u Atini, Solunu, Zagrebu, Ljubljani, Beču, Sofiji, Beogradu, Štutgartu, Herceg Novom i drugim gradova u regionu. Emirov rad je prikazan u privatnim i javnim kolekcijama, uključujući zbirku knjiga umetnika MGLC muzeja u Ljubljani, Slovenija.

Izložba traje od 16. septembra do 13. oktobra 2017. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text