Izložba: 3M3 | Yunicorns & J. Mitrović - Jugoslovenski vrt

Izložba: 3M3 | Yunicorns & J. Mitrović - Jugoslovenski vrt

Izložba "Jugoslovenski vrt" grupe autora Yunicorns i Jelene Mitrović, četvrta je u nizu 3M3 izložbi, i biće otvorena u utorak, 18. juna u 19 časova u galeriji KOLEKTIV (Karađorđeva 53). 

 

 

 

 

"Jugoslovenski vrt" grupe autora Yunicorns i Jelene Mitrović četvrta je u nizu 3M3 izložbi u izlogu galerije Kolektiv, uokvirenih temom "Tracing the milieu - What were you thinking?" (Tragovima miljea - O čemu ste mislili?) koju je postavila Marija Bjelić, kustos ove izlagačke sezone.

Svaki objekat od svog nastanka u prostoru predstavlja artefakt koji značenjem želi da determiniše, kao zauvek bivstvujuće, mesto ideje, ali u vremenu koje svoje pletivo gusto i nepredvidljivo plete nitima novog značenja ne biva ono što se mislilo nego ono što se desilo. Objekat bi trebalo da poseduje–reflektuje svoju suštinsku ideju postojanja kroz dinamizam gde se naspram plastičnog, čvrste materije, gustine supstance, otvara šupljina praznog prostora, onog izostavljenog, a prisutnog. U toj dijalektici sukoba možemo možda tražiti i naći značenja koja su preživela ispod površine očiglednih simbola.

[...]

Tu je moguće zamisliti prostornu celinu, ali zasnovanu na sasvim drugačijem principu izgradnje kakav bi predstavljao paradigmu vrta ili bašte. Vrtovi su mesta u kojima su kontradiktorne pozicije moguće, i koja samim tim još uvek nude mogućnost susreta sa čudima. To su prostorna pletiva u kojima se simbolička savršenstva preklapaju sa samim postojanjem stvari.

[...]

/iz teksta autora/

 

Yunicorns je samoodrživi umetnički projekat arhitektonske prirode. Osmišljen je 2017. godine od strane troje arhitekata Nevene Kocić, Zorane Lužanin i Nebojše Stevanovića. Cilj projekta je da otvori i promoviše pitanje tretmana modernističkog arhitektonskog nasleđa nastalog u doba SFR Jugoslavije.

Izložba "Jugoslovenski vrt" razvijena je u saradnji sa arh. Jelenom Mitrović.

Izložba će biti otvorena do 30. juna 2019. godine.
 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services