Izložba "Beogradska performans art scena - jedan uvid" u Galeriji DOB

Izložba "Beogradska performans art scena - jedan uvid" u Galeriji DOB.

Izložba "Beogradska performans art scena - jedan uvid" biće otvorena u utorak, 17. jula u 20 časova u Galeriji Doma omladine Beograda (Makedonska 22).

 

Kustosi izložbe su Milica Pekić i Marta Jovanović.

 

 

Izložba je osmišljena i prezentovana na Međunarodnoj venecijanskoj nedelji performans umetnosti 2016. godine, sa live performansima studenata PerformanceHUB-a, inicijalno podržana od strane Italijanskog kulturnog centra u Beogradu.

Otvaranje izložbe će biti upotpunjeno performansom Ivane Ranisavljević (Armour of Proof) nakon pozdravnog govora, a tom prilikom će biti predstavljena i publikacija PerformanceHUB 2015-2018, jer se navršava tri godine postojanja ove jedinstvene i inovativne edukativne platforme.

Prvi deo izložbe predstavljaju Video razgovori o novim umetničkim praksama 70tih u Srbiji kao serija video intervjua sa Rašom Todosijevićem, Erom Milivojevićem, Dunjom Blažević, Ješom Denegrijem i Jasnom Tijardović, koji se osvrću na period 70tih u Beogradu. Kroz razgovore sa umetnicima i kustosima koji su aktivno doprineli razvoju nove umetničke klime, ovi intervjui imaju za cilj da omoguće nove uvide u umetničke događaje iz tog perioda. Intervjue su sproveli Stevan Vuković i Milica Pekić, a u produkciji KIOSK platforme za savremenu umetnost.


 

Drugi deo izložbe se sastoji od video pregleda rada srpskih savremenih performans umetnika, Marina Marković sa radom Pressure Me, Branko Milisković sa WW3 Lili Marlene i Sanja Ćopić sa radom Self Portrait.

Tredi deo je video dokumentacija performansa studenata PerformanceHUB-a, Sare Kostić i Ivane Ranisavljević, izvedeni uživo za vreme Međunarodne venecijanske nedelje performans umetnosti 2016. Sara Kostić, predstavila je komad izdržljivosti Glas koji se bavi anksioznošću “naučenog”. Ivana Ranisavljević je izvela dva rada: Volim te. Žao mi je. Molim te oprosti mi. Hvala ti. koji se bavi pitanjima ljubavi, preuzimanja odgovornosti, praštanja i pomirenja; Am I koji se bavi pitanjem slobode i osnovnih ljudskih prava.


Sara Kostić, Voice

 

Izložbu čine radovi:
Kolaž – Performansi studenata PerformanceHUB-a, Ivane Ranisavljević i Sare Kostić, sa Međunarodne venecijanske nedelje performans umetnosti 2016
Dizajn – Sara Kostić, fotografije – Miao Jiaxin
Stilovi iz Video razgovora o novim umetničkim praksama 70tih u Srbiji – serija video intervjua sa Rašom Todosijevićem, Erom Milivojevićem, Dunjom Blažević, Ješom Denegrijem i Jasnom Tijardović
Performans umetnika Branka Miliskovića, WW3 Lili Marlene
Performans umetnice Marine Marković, Pressure me
Performans umetnice Sanje Ćopić, Self Portrait
Performans studentkinje Performance HUB-a umetnice Ivane Ranisavljević, Volim te. Žao mi je. Molim te oprosti mi. Hvala ti.
Performans studentkinje PerformanceHUB-a umetnice Ivane Ranisavljević, Am I
Performans studentkinje PerformanceHUB-a umetnice Sare Kostić, Glas


Branko Milišković, Lili Marlene


Galerija 12 HUB (G12 HUB) je centar za obrazovanje, savremenu umetnost i tehnologiju posvećen razvoju intermedijske umetnosti i performansa, međunarodnom umrežavanju i promociji mladih srpskih umetnika u zemlji i inostranstvu.
Program G12 HUB kombinuje izložbe, performanse, live stream događaje, digitalne sustrete, edukativne programe i radionice sa ciljem da promoviše međusektorski i interdisciplinarni pristup umetničkoj produkciji. G12 HUB teži da razvije saradnju sa širokim krugom relevantnih međunarodnih institucija i pojedinaca kako bi otvorio prostor za razmenu i saradnju sa lokalnim inicijativama.
Kako Galerija 12 HUB više nema fizički prostor u kome bi mogla da održava izložbe i ostale sadržaje, većina delovanja je usmerena na online prisustvo.

 

Izložba će biti otvorena do 3. avgusta 2018. godine.

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text