Izložba "Clothed Paintings II" u Galeriji Reflektor u Užicu

Izložba "Clothed Paintings II" u Galeriji Reflektor u Užicu

Izložba "Clothed Paintings II" Danice Karaičić i Aleksandra Dimitrijevića biće otvorena 9. septembra u 20 časova u Galeriji Reflektor u Užicu.

 


 

 

 

"Clothed Paintings II" je drugi deo autorskog projekta između Danice Karaičić i Aleksandra Dimitrijevića, započetog 2013. godine, koji će premijerno biti prikazan užičkoj publici od 9. do 23. septembra.

Centralni deo čini instalacija koja kreira sponu između umetnosti (slikarstva) i odeće (modnog dizajna i odevanja), zadržavajući u sebi osnovne teme iz prakse oba umetnika – elemente igre kod Aleksandra i taktilnog iskustva odevenog tela u arhitektonskom prostoru, centralnog motiva Daničinog istraživanja na polju izgrađenog okruženja.

Instalacija u sebi sadrži slike i tekstil sa prišivenim odevnim predmetima, povezanim sa slikama korišćenjem rajsferšlusa. Posetioci su ohrabreni da menjaju pozicije materijala u galerijskom prostoru, istovremeno imajući mogućnost da neki od delova instalacije obuku na sebe. Kroz pokret i aktivnost u prostoru, ljudsko telo postaje ’živi’ deo u Aleksandrovoj igri, ali i deo procesa kreiranja prostora. Izložena odeća ima za cilj da poveća osvešćenost o telesnom svakog učesnika, u isti mah dozvoljavajući publici da postane deo umetničkog rada i arhitektonskog prostora u nastajanju.

Projekat su podržali: Viktorijanski koledž umetnosti, Univerzitet Melburn, Textil, Hrabri Krojac. Posebna zahvalnost Ljubi Pecinar, Nevena Andjić, porodici Blagojević, Dejanu Klementu.

Izložba će biti otvorena do 23. septembra 2017. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text