Izložba crteža "Pripremi, Prozor, Sad!" Borisa Injca u Galeriji SULUV

Izložba crteža "Pripremi, Prozor, Sad!" Borisa Injca u Galeriji SULUV

Izložba crteža "Pripremi, Prozor, Sad!" Borisa Injca, biće otvorena 22. jula, u 20 časova  u Galeriji SULUV (Bulevar Mihajla Pupina 9) u Novom Sadu.
 

 

 

 

Radovi nastaju rane 2018. godine reaktivnim izlivom brzih crteža koji posmatraju, proživljavaju i intuitivno skiciraju duhovna i fizička stanja prisutna u distanciranju, razdvajanju i razilaženju ljudi. Tema možda naivno iskrena, no definitivno nepopravljivo bezvremenska inspiracija i siže stvaranja. Rad "Bez imena u raju ili paklu" je uvod u ta stanja prikazana u roju, vrtlogu lica, tela i simbola. Šta sve pulsira u usporenim momentima putovanja kroz ta razmišljanja koja čine ljudski život punim izazova i iskušenja. Grupne kompozicije asociraju na čistilište ili ritualističku scenu, a i ostali radovi sugerišu jedno mutirano stanje uparenih kontrasta, dualizama kao prostora izmedju dve stvarnosti kao i unutarnje borbe dobra i zla. Ta celina čiji vibrirajuci izraz puni i prazni, provodi kroz san i prolazi kroz stvarnost do konačnog zamora od sećanja i osećanja. Prozori se otvaraju i oslobadjaju, redukuju zagledavanje u sebe kroz luftiranje. Naslov izložbe je više kao "zaslov", jer budjenje unutrašnjeg je u neku ruku i destinacija ove krativne tranzicije. Autor


Boris Injac je rođen u Odžacima, diplomirao je u Londonu na Central Saint Martins College of Arts & Design –1998. na odseku za slikarstvo - Fine Art Painting BA (Hons).
Oblasti njegovih interesovanja su raznolike i njegov rad je povezan i neminovno vuče korene iz tema raseljavanja sa elementima tragi-komičnih odgovora i pitanja o savremenom i samostalnom otuđenju ljudi od ljudskog kao i čoveka od čovečanstva. Umetnik je u konstantnom preispitivanju sebe i prostora oko sebe što smatra zadatkom svakog umetnika, tako da su traganje i tumačenje različitih spoznaja u tom traganju osnovni pokretači njegovog delovanja. Izlagao je u Londonu na grupnim i samostalnim izložbama, deo je kreativne Londonske scene i kao takav uključen u mnoga dešavanja i događaje. Njegovi radovi se nalaze u nekoliko privatnih kolekcija širom sveta. Trenutno živi i stvara na relaciji London I Novi Sad.

Izložba će biti otvorena do 2. avgusta 2019. godine.

Boris Injac na Instagramu

 

Na naslovnoj: Pripremi, Prozor, Sad!, 75x50, 2018.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services