Izložba "Deindividualizacija" Veroljuba Naumovića

Izložba "Deindividualizacija" Veroljuba Naumovića

Izložba "Deindividualizacija" Veroljuba Naumovića, biće otvorena u ponedeljak, 28. maja u 20 časova u Galeriji SULUV (Bulevar Mihajla Pupina 9).

 

 

 

 


U seriji "Deindividualizacija", koja se sastoji iz niza radova, ostvarenih upotrebom različitih tehnika i materijala (crtež, gips, terakota, beton…), umetnik se bavi delovanjem pojedinaca i njihovim odnosom unutar društva.

Radovi su realizovani u javnom kontekstu kroz učešće nasumične publike. Naime oni su skup nagomilanih, deponovanih otisaka učesnika, najčešće njihovih šaka ili prstiju. Otisci se, iako nose jasnu simboliku i individualnu prepoznatljivost, u radovima ponavljaju i preklapaju na taj način da formiraju svedene vizuelne celine. Ovaj serijal autor realizuje na kulturnimdogađajima i festivalima i izlaže na mnogim grupnim izložbama.

Veroljub Naumović je umetnik koji živi i radi u Novom Sadu. Završio je gimanziju „Laza Kostić“ u Novom Sadu, potom je studirao fotografiju na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Novom Sadu, a zatim se upisao na Akademiju umetnosti u Novom Sadu, smer novi likovni mediji. Nakon kratkog vremena otkriva daleko veći afinitet ka vajarstvu i studije je nastavio na tom smeru. Diplomirao je 2017. godine i time stekao zvanje diplomirani likovni umetnik iz oblasti vajarstvo. Iste godine je upisao master studije vajarstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i primljen je u Udruženje likovnih umetnika Vojvodine. Trenutno radi kao saradnik u nastavi na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. U svom radu počinje od fascinacije ljudskim telom, tehnologijom i naukom, kao i filozofskim i sociološkim pitanjima koja proističu iz njihovog napredka. Problemi kojima se bavi su identitet, odnos namere i slučajnosti, odnos mentalnih procesa i okruženja, čovekovo telo, odnos mnoštva i pojedinosti, nagomilavanje. Za tumačenje njegovih dela proces nastanka, koji ih modulira i usmerava, je od ključnog značaja. Iskustvo nastanka i iskustvo gotovog dela su nerazdvojivi.

Izložba će biti otvorena do 8. juna 2018. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text