Izložba "Dobro drvo" Sonje Lundin u Kc Grad

Izložba "Dobro drvo" Sonje Lundin u Kc Grad

Izložba "Dobro drvo" Sonje Lundin biće otvorena u ponedeljak, 20. februara u 20 časova u Velikoj galeriji Kc Grad (Braće Krsmanović 4).


Februar mesec je po mnogima melanholičan, možda je s toga idealan za otvaranje izložbe Sonje Lundin pod nazivom Dobro drvo, kojom će se ova mlada samouka slikarka predstaviti beogradskoj publici. 
 

 

Svoje slikarstvo bazira na ekspresiji, boji a koncept na intimizmu i introspekciji. Dobro drvo je nostalgična i sentimentalna izložba koja skreće pažnju njeno kolebljivo razumevanje pojma dom i stalno propitivanje kako zamrznuti osećaj pripadnosti. Osnovnu temu postavke čine toplina i sigurnost nastale kroz samospoznaju koju ima samo osoba sa čvrstim korenima.

Bavljenje identitetom uočeno je na savremenoj umetničkoj sceni, a kroz Veliku galeriju prošlo je mnogo umetnika koji su elaborirali ovu temu na različite načine ističući pojedine njene aspekte, pa tako i Lundin razmatra pojam doma kao nešto što određuje pripadnost individue, kao jedan od važnih aspekta identiteta.

Ime izložbe inspirisano je knjigom iz detinjstva, autorke Šel Silverstajn koja se bavi detetom čiji je najbolji drug jedno nežno i skromno drvo.

Lundin u stejtmentu navodi svoje motive: „Osećaj tuge i zbunjenosti koji se mogu čitati ne samo u mom, ličnom, već i u širem i trenutno aktuelnom kontekstu. Radovi su nastali u želji da podstaknu empatiju i zahvalnost svih onih koji imaju tu privilegiju da znaju gde pripadaju, u poređenju sa svim drugima koji i dalje tragaju. Izložba ne proizvodi isključivo slatkasto-gorak ukus melanholije već i spokojno stanje za stvaranja životnih konstanti.“

Postavku čine slike i crteži, koji će biti zaokruženi simboličnom instalacijom, tako da povežu grad Beograd sa širom slikom koju autorka nastoji da prikaže. Izložba je prodajnog karaktera, a biće otvorena do 3. marta 2017. godine.

Lundin je rođena u Stokholmu 1997. godine, a trenutno živi u Beogradu, što je i veoma važno za samu postavku. Studirala je filozofiju i istoriju umetnosti na Umetničkom univerzitetu u Glazgovu tokom prošlog semestra. Svoje slikarstvo do sada je predstavila dva puta u Švedskoj, jednom samostalno.

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text