Izložba fotografija Nevene Marković u galeriji Бaртселона

Izložba fotografija Nevene Marković u galeriji Бaртселона

Izložba fotografija Nevene Marković, biće otvorena u ponedeljak, 14. januara u 19 časova u galeriji Бaртселона (Belgrade Design District, 1 Sprat, lokal 96).

 

  
 

 

 

"Tako bih voleo kada bi svako od nas s vremena na vreme, zamirao od divljenja nad nečim jednostavnim, nečim pored čega prolazimo često i ne primećujući ga! Sve je divno oko nas, sve je neponovljivo čudesno, i potrebno mu je da ga čovek primeti, obrati pažnju. Sveti Jovan Kronštadski je ljubio cveće i govorio: Ljubim ruku koja te stvorila! Sve je divno! Po čemu se razlikuje umetnik od onog koji nije umetnik? Umetnik - nije onaj ko ume da slika, umetnik je onaj koji ume da primeti lepotu sveta koji ga okružuje."

Otac Andrej Tkačov

Nevena (Isidora) Marković je rođena 1985. godine u Beogradu. Baveći se slikarstvom uz oca, ljubav prema fotoaparatu, trenucima i samoj fotografiji nikada nije bila skrivena. Fotoaparat joj postaje jedino oruđe za pisanje životnih priča. Pored više izložbi kod nas i u svetu, otvorio se put i za prvu samostalnu.

Fotografije su nastale u manastirima Beočin, Svete Trojice (Ljubovija) i Ribnica, Bogorodičnoj crkvi i Hramu Svetog Oca Nikolaja u Zemunu.

Izložba je posvećena proslavi 8 vekova autokefalnosti Srpske Pravoslavne Crkve.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services