Izložba fotografija "U potrazi za animom" foto-grupe „Iza ekrana“

Izložba fotografija "U potrazi za animom" foto-grupe „Iza ekrana“

Izložba fotografija "U potrazi za animom" foto-grupe „Iza ekrana“, biće otvorena u sredu, 6. februara u 19 časova u galeriji Studentskog kulturnog centra - SKC (Kralja Milana 48) u Beogradu. 

 

 

 

Foto-grupu „Iza ekrana“ čine: Petar Jončić, Velja Pavlović, Zoran Vujović, Milica Lapčević, Vladimir Tasevski, Igor Vladisavljević i Gavro Dešić.

Кo je današnja žena? Кoliko se promenila u odnosu na ženu od pre pola veka?, Foto-grupa „Iza ekrana“ analizira različite aspekte ženskog bića u Srbiji kroz sve periode životnih doba, ali i njenih fizičkih i duhovnih preispitivanja i time pokušava da ponudi odgovor koliko je i da li je žena uspela da postane individualna, jedinstvena, autentična, drugačija.

Ako je feministička teorija pokušala da razume prirodu nejednakosti naglašavajući rodnu politiku i odnos moći i seksualnosti, danas su diskriminacija, a posebno patrijarhat, potisnuti upravo sposobnošću žene da se transformiše. Teza da danas zapravo živimo u svetu u kojem vladaju žene, fotografska grupa „Iza ekrana“ dokazuje u konceptu izložbe na kojoj su sabrane fotografije na kojima su žene bez muškaraca, ali i bez dece. Time se, kroz spoj radova u galeriji dokazuje teza da žena danas može sama, da je neuništiva, žilava i dugovečna. 

Fotografije obuhvataju sve žanrove, od portreta, do onih koje su urađene na ulici, spontano, ali i onih koje nežniji pol definišu kroz fascinaciju izgledom, imidžom i modnim trendovima. Foto-grupa „Iza ekrana“ nastala je 2015. godine na inicijativu jednog broja TV novinara, montažera i snimatelja koji se bave fotografijom i istražuju njene mogućnosti u digitalnom dobu.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text