Izložba fotografija učenika srednjih umetničkih škola u galeriji SKC

Izložba fotografija učenika srednjih umetničkih škola u galeriji SKC

Izložba fotografija učenika srednjih umetničkih škola, biće otvorena u petak, 18. januara u 19 časova u galeriji SKC (Kralja Milana 48).

 


 

 

 

 

Umetnička produkcija novog doba nije usko vezana za stvaralaštvo afirmisanih umetnika. Veliku odstupnicu u istoriji umetničkog obrazovanja prestavlja upravo ova izložba, premda su autori umetničkih radova učenici srednjih škola, a formalno-sadržajni aspekt fotografija pruža potpun umetnički doživljaj.

Punoća umetničkog izraza, oličena u snažnoj idejnoj podlozi fotografija i tehničko-tehnološkoj obradi, ukazuje da je nastavni proces fotografije napredovao, ali da je težište i dalje u čistoj likovnoj komponenti celokupnog procesa. Ukorak sa modernim tehničkim  i  tehnološkim dostignućima, fotografija se kao predmet razvijala poslednjih godina, te je postala jedna od omiljenih umetničkih formi mladih umetnika.

Fotografije su svrstane u tri tematske kategorije: Slobodna tema, Život ulice, Ekološka (ne)svest. A nezavisno od teme, ovim fotografijama zabeležene su najvažnije fluktuacije u savremenom društvu, uočeni specifični pokreti i izrazi. Nesumnjivo je da će veliki broj mladih umetnika kreirati bogatu stvarnost fotografije kao klasičnog likovnog medija u našoj zemlji.

U procesu nastajanja ovih  fotografija sublimira se mnoštvo činilaca, od prirodne nadarenosti, preko teorijskog i istorijskog poznavanja umetnosti uopšte, korišćenja savremene tehnologije do praćenja aktuelnih tema u svetu i kod nas. Dokumentovani su momenti koji izazivaju zapitanost i od predmetnog zadiru u apstraktne slojeve, u čemu se ogleda snaga ovog segmenta umetnosti.


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text