Izložba "Frekvencije" Tatjane Dimitrijević u galeriji Lucida

Izložba "Frekvencije" Tatjane Dimitrijević u galeriji Lucida

Izložba " Frekvencije" Tatjane Dimitrijević, biće otvorena u petak, 23. marta u 18 časova u galeriji Lucida (Čika Ljubina 11).

 

 

 

 

 

Istina se ne nalazi u jednom snu, istina se nalazi u mnogo snova...
Tatjana Dimitrijević, putevima svoje snolike intuicije i zagonetnih snoviđenja, vodi nas kroz lavirinte nesvesnog, sigurnošću maštaoca koji ne poznaje tačno put ali koji se kreće vođen daleko jačom silom od znanja: intuitivnim osećajem. Zato je za nas posmatrače i putnike po ovim snovima, iskustvo svakog takvog otkrivenog međuprostora, u kojem smo se slučajno našli, potpuno drugačije, različito. Ne postoje dva čoveka koji u volumenu jednog sna (ili mnogo snova), mogu da osećaju identičan potencijal tih prostora, prolaza, poluodškrinutih vrata. Svako utiskuje sebe u dimenzije sna a ta hrabrost da se u snu boravi i da se u san veruje, jeste ono istinsko iskušenje na koje nas pozivaju Tanjine slike.

Iskušenje da se čovek odvaži ka nepoznatim putevima, ka onima kojih se naša svest ne seća, koji ostaju uskraćeni a koji čuvaju tajnu smisla. I dokle god na ovom svetu budu postojale lučonoše, umetnici koji su prvi prošli nerazaznatljivim drumovima u potrazi za radošću smisla, a koji onda požele da i nama pokažu put, kako bi sveznanje našeg nesvesnog otvorilo pred nama vrata svojih ludosti i tajni, dotle ljudska vrsta ne može da zaluta u stranputicama humane evolucije. Pa makar tih lučonoša danas bilo i malo, njihova moć i njihova uloga nikada se ne iscrpljuju. Oni, baš kao biljna semena, mogu vekovima da čekaju čas kada će se rascvetati suština njihove prozorljivosti i duhovne dalekovidosti.Tako da, iskušenja ostaju samo na nama. Hoćemo li poći putem kojim raste naše duhovno saznanje, u kojem sveznajuća nesvest postaje izvor utehe u mudrosti i beskraju... ili ne. Slike Tatjane Dimitrijević pozivaju nas da krenemo za njima i ja sam siguran da treba da im se odazovemo. Tekst: Borislav Čičovački

Tatjana Dimitrijević (1965, Sombor). Diplomirala je 1988.godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek slikarstvo u klasi prof. Dušana Todorovića. Izlagala je na 11 samostalnih i više kolektivnih izložbi. Zaposlena je kao urednik likovnih programa u galeriji Kulturnog centra u Somboru. Dugi niz godina se bavi likovnom pedagogijom.

Izložba će biti otvorena do 4. aprila 2018. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text