Izložba "FUTURE, UNTITLED" MI Kadelburg

Izložba "FUTURE, UNTITLED" MI Kadelburg

Izložba "FUTURE, UNTITLED" MI Kadelburg biće otvorena u utorak, 26. decembra u 19 časova u Galeriji Doma omladine Beograda (Makedonska 22/IV).



Umetnički par MI KADELBURG preispituje intimne doživljaje, stavove i pozicije umetnika u odnosu na ulogu koju imaju kao novi roditelji.

 

Ovi elementi su personifikovani u kinetičkoj skulpturi Swing (2017), ljuljaške koja se ritmično kreće kroz prostor galerije, osvetljena neonskim svetlom i mapiranoj video instalaciji Vitamins and body fluids (2017) koja je sačinjena od privatnih foto i video zapisa iz detinjstava umetnika; video materijala iz njihovog zajedničkog života fokusiranog na odgajanje deteta; kao i zajedničkog performativnog gesta umetnika i 2D animacije.

Izložba je intiman pogled na značenje savremenog detinjstva i roditeljstva i procese kroz koje autori prolaze, čiji narativ je formiran kroz sekvence trenutaka, ritmova i saznavanja. Naglasak nije na prostoru kao nezavisnom entitetu, već na procesima i strategijama stvaranja prostora kroz proživljeno iskustvo. Instalacija "Future, Untitled" je dekonstrukcija "osnovnih istina" usvojenih u detinjstvima umetnika i kontemplacija njihovog značaja za svakodnevne roditeljske prakse: posmatranja, rutine, rituale, očekivanja, ideje, dokumente i akcije. Po Jungu, arhetip deteta je povezan sa procesom individualizacije i odrastanja, to je deo koji neguje potrebu za bezbrižnošću i uvek željno isčekuje izazove sutrašnjice. Biti umetnik/roditelj, iako uzbudljivo je ujedno i zastrašujuće, to je pre svega duboka i sveobuhvatna samo-refleksija. Osećaji sreće i anksioznosti, su izrazi divljenja nepoznatom.

MI Kadelburg je umetnički duo koji radi u polju nove medijske umetnosti. Trenutno žive i rade u Beogradu. Ivan Kadelburg (1977), studirao je BA Audio-Visual Art na Gerrit Rietveld Academie u Amsterdamu. Marija Kadelburg, (1977), studirala je BA Fine Arts na Gerrit Rietveld Academie u Amsterdamu i završila MFA Skulptura na Fakultetu Likovnih Umetnosti u Beogradu u klasi Prof. Mrđana Bajića i Radoša Antonijevića. Dobitnica je nagrade za osobenu kreativnu inovaciju Fonda „Miloš Bajić“ 2016.

Izložba će biti otvorena do 14. januara 2018. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text