Izložba grafika Anice Radošević Babić

Izložba grafika Anice Radošević Babić

Izložba grafika Anice Radošević Babić, biće otvorena u ponedeljak, 19. marta, u 19 časova, u Galeriji SULUV (Bulevar Mihajla Pupina 9) u Novom Sadu.

 

 

 

 

„Crteži, grafike i grafičke matrice koje će biti izložene jesu segment umetničkog istraživačkog rada u okviru doktorskog umetničkog projekta. Osnovni motiv koji se prikazuje jeste motiv semena. Seme kao motiv varira u svojim unutrašnjim sadržajima dok osnovna forma delom stilizovana ostaje bliska prirodi samog semena. Seme je u žiži ovih likovnih manifestacija iz razloga mog decenijskog rada u grafici i grafičkoj tehnici kolografije koju formiram aplicirajući raznovrsna semena – zrna i biljke u svojim primarnim oblicima, nastojeći da kroz svoj likovni rukopis ukažem na sociološke, ekološke i etičke aspekte života koji živimo. Seme kao jedinstven motiv na novonastalim radovima logičan su sled prethodnih radova i čine suštinski isečak prethodne celine. Na izložbi će biti prikazano 20 radova uramljenih u mat crne kutijaste ramove koji upućuju svojim oblikom na untrašnjost u kojoj se nalazi seme (tj. seme koje se nalazi u zemlji te kao takvo ima potencijal ka novom rađanju).“

Anica Radošević Babić, rođena je 1972. godine u Vršcu. Osnovne studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu završila 1996. godine. Magistrirala je 2000. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Katedra za grafiku u klasi profesora Zorana Todovića. Član je ULUS-a od 1999. godine. Radovi Anice Radošević Babić nalaze se u kolekcijama domaćih i inostranih ustanova kulture. Dobitnica je povelje grada Vršca za umetničko stvaralaštvo. Nosilac je domaćih i kordinator više međunarodnih umetničkih studentskih projekata. Od 2014. godine redovni je profesor na Katedri za grafiku Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Izložba će biti otvorena do 30. marta 2018. godine.

Na naslovnoj: Seme 11, kolografija matrica, 70 x 50 cm, 2017. god.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text