Izložba grafika "Otisak života" Đorđa Ćorića

Izložba grafika "Otisak života" Đorđa Ćorića

Izložba grafika "Otisak života" Đorđa Ćorića, biće otvorena u ponedeljak, 25. februara u 19 časova u 19 časova u Galeriji SULUV (Bulevar Mihajla Pupina 9) u Novom Sadu.

 

 

 

 

Portretna serija "Otisak života" se temelji na emotivnom iskazu o sebi i drugima. Bazirana je na konverzaciji sa svakim portretisanim u vidu razgovora kao dara koji nam je pružen. Bazirana je na otvorenosti i prihvatanju, na otkrivanju unutrašnjeg kroz iščitavanje spoljašnjeg. To spoljašnje je za mene lik – mapa koju svi nosimo. Na portretima iskazujem sve one sitne pojedinosti koje život gravira na našim licima tokom bivstvovanja unutar njega. Život kao pružena prilika da se primetimo, sagledamo, preispitamo… i otisak kao njegova postojeća, prisutna, prolazna i ujedno stalna slika. Život kao šansa i otisak kao direktan odraz.

Đorđe Ćorić (1993) - Master akademske studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu završava 2018. godine na odseku Grafika pod mentorstvom profesora Radovana Jandrića. Dobitnik nekoliko nagrada i priznanja iz oblasti vizuelnog stvaralaštva i oblasti likovne pedagogije. Učesnik mnogih likovno-edukativnih projekata i prezentacija. Dobitnik nekoliko prestižnih stipendija u zemlji i inostranstvu. Član Kluba prijatelja Galerije Matice srpske za saradnju, pomoć i podršku u ostvarivanju programa. U članstvo SULUV-a primljen 2018. godine. Izdvojena priznanja: • Dobitnik nagrade publike za portret na XVI Interbifep-u  u Tuzli (Internacionalni bienalni festival portreta Tuzla 2015, Bosna i Hercegovina) • Dobitnik druge nagrade u kategoriji „Najboljeg studenta grafičara” na 10. EX-YU konkursu za grafiku, Galerija ULUS, Beograd • Dobitnik pohvale za grafiku na 31. Oktobarskom likovnom salonu, Galerija Centra za kulturu, Kovin • Dobitnik prve otkupne nagrade „Diploma za grafiku” na XVII Interbifep-u u Tuzli (Internacionalni bienalni festival portreta Tuzla 2018, Bosna i Hercegovina)

Izložba će biti otvorena do 8. marta 2019. godine.

 

Na naslovnoj: Otisak života 8 (49), Linogravura, kolografija, matrica 69 x 49 cm, 2018


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text