Izložba grafika studenata Grafičkog odseka FLU

Izložba grafika studenata Grafickog odseka FLU

Izložba grafika studenata Grafičkog odseka FLU, biće otvorena u utorak, 12. juna u 18 časova u Centru za grafiku i vizuelna istraživanja AKADEMIJA (Fakultet likovnih umetnosti, Pariska 16).

 

 

 

Pre osamdesetak godina Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu poželeo je dobrodošlicu prvoj generaciji talentovanih mladih ljudi. Još tada utemeljena edukativna praksa, mentorski rad profesora i studenta, specifičan odnos koji se gradi tokom čitave godine, poverenje i razumevanje postignuto ličnim i intimnim odnosom, i danas je aktuelna. Iz godine u godinu ovakav pristup obrazovanju potvrđuje se opipljivim rezultatima koje zainteresovana kulturna javnost ima priliku da vidi na završnoj godišnjoj školskoj izložbi studenata FLU. Svaki odsek Fakulteta s ponosom predstavlja umetničke radove nastajale predanim radom svojih đaka.

Centar za grafiku u svojoj galeriji, tradicionalno, izlaže radove studenata koji su protekla dva semestra proveli ostvarujući odnos između matrice i otiska, štamparske prese i papira, u zgradi Grafičkog odseka u Mila Milunovića 1.

Studenti su već umetnici formiranih ličnih poetika, čemu svedoče izloženi radovi. Centar, najpre, nastoji da im omogući da svoj talenat prikažu najširem auditorijumu, koji će ubuduće pratiti njihov umetnički put.


 

Izložene grafike odabrali su njihovi profesori i ova izložba predstavlja godišnji rad studenata, ali je, takođe, i odraz rada predavača Grafičkog odseka.

Predstavljeni mladi ljudi bez ikakve pretencioznosti, naoružani talentom i radnim entuzijazmom, stvaraju put jednoj vedrijoj budućnosti i ulažu svoju snagu u akumulaciju kulturnog kapitala za naše čitavo društvo.

Na izložbi su predstavljeni umetnički radovi 38 studenata osnovnih master i doktorskih studija Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Izložene grafike izvedene su u svim tradicionalnim tehnikama (litografija, sitoštampa, linorez, duboka štampa) i u digitalnoj štampi.

Izložba će biti otvorena do 26. juna 2018. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text