Izložba "Hahari i žabe" Dominika Vukovića u Laubi

Izložba "Hahari i žabe" Dominika Vukovića u Laubi

Izložba "Hahari i žabe" Dominika Vukovića, biće otvorena 14. marta u 20 časova u Laubi - kući za ljude i umetnost (Prilaz baruna Filipovića 23a) u Zagrebu.Reč je o seriji od stotinak crteža nastalih u protekle dve godine u kojima će vas Dominik Vuković iscrtanim „albumom uspomena“ odvesti u zaboravljene trenutke detinjstva.

 

 

U seriji crteža "Hahari žabe" Dominik Vuković iznosi citate sopstvenog detinjstva koji se poput malih pripovednih jedinica sećanja oblikuju u fragmente – mala motivska jezgra doživljaja, stvarnih prostora i izmaštanih svetova iz jednog minulog vremena.

Autorskim pristupom i nepretencioznim minimalizmom Dominik ponire u daleki i bezbrižni svet velikih želja malih ljudi, svet čuda i prvih začudnih spoznaja, od prvog bicikla, praćki i zmajeva, preko prve tučnjave i razbijenih kolena, do prvog poljupca, prvog Playboya i prve cigarete. Ova naizgled lična tema, ne samo da lucidno svedoči o duhu jednog vremena, već je i instrument otkrivanja otvoren za različita čitanja, ali i podsticaj za promišljanje o vlastitim sećanjima.

Dominik Vuković (1990.) završio je Školu primenjene umetnosti i dizajna 2009. godine. Završio je Akademiju likovnih umetnosti, smer grafika u klasi profesora Svjetlana Junakovića 2015. godine. Učestvovao je na brojnim likovnim kolonijama i radionicama i izlagao na četiri samostalne i više grupnih izložbi. Nakon diplome deluje u kolektivu Space Shuttle s Klarom Rusan i Martinom Hrastićem. Sarađivao je s kolektivom Pimp my Pump u ateljeu ulične umetnosti Lapo-Lapo gde se upoznao s izradom murala.

Sarađuje s hrvatskim izdavačkim kućama Fraktura, V.B.A., Albatros i Mala zvona. Živi i radi kao freelance ilustrator, grafičar i slikar u Zagrebu.

Izložba je prodajna i biće otvorena do 24. marta 2019. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text