Izložba "Heterotopija" u Srpskoj kući u Londonu

Izložba "Heterotopija" u Srpskoj kući u Londonu

U Srpskoj kući u Londonu održava se izložba "Heterotopija".

 

Na otvaranju gostima su se obratili Dr Ognjen Pribićević, Ambasador Republike Srbije pri Velikoj Britaniji, i osnivači udruženja Contemporary Balkan Art (CoBA), koje se bavi promocijom umetnosti sa Balkana.

 

 


Izložba "Heterotopija" predstavlja oživljavanje jednog izmeštenog lokaliteta i njegovu ponovnu aktualizaciju. Kontekst ove izložbe je heterotopija kao refleksija koja se može sagledati kroz ukidanje razlika i postojeće distance, kao i prepoznavanje drugog koje se inkorporira u samu umetnost.

Reč je o umetnicima koji preispituju pojave i diskurse relevantne za prepoznavanje različitih tokova unutar srpske i regionalne umetničke scene i koji doprinose sveukupnom razvoju vizuelne umetnosti. Kao zajednička odrednica njihovog stvaralaštva jeste težnja da se pridruže sistemu svetskog tržišta. Upravo je u takvom ambijentu nastala nova umetnička praksa koja donosi potpunu autonomiju izražavanja, ali i nameće odgovornost pred zahtevima vremena koje predstoji.

Izložba u Srpskoj kući uspostavlja vidljivost ove scene ali i značajan korak ka povezivanju autora čiji rad može biti značajan doprinos za razumevanje aktuelnih društvenih pitanja i za otvaranje novih i intrigantnih konsekvenci.

Izložba je otvorena do 22. jula, na adresi 7 Dering Street.


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text