Izložba "I Needed To Put Ice On My Eyes" Kristine Nikolić i Tamare Spalajković

Izložba "I Needed To Put Ice On My Eyes" Kristine Nikolić i Tamare Spalajković

Izložba "I Needed To Put Ice On My Eyes" Kristine Nikolić i Tamare Spalajković, biće otvorena u petak, 14. juna u 21h u Dim-u (Cetinjska 15).
 

U okviru svog umetničkog programa, Dim predstavlja site-specific izložbu "I Needed To Put Ice On My Eyes" nastalu u saradnji dve mlade umetnice Kristine Nikolić ( Deska Deska) i Tamare Spalajković.
 

 

Kroz medij performansa i ready-made skulpture, umetnice promišljaju na temu cikličnosti i efemernosti u kontekstu samog prostora Dim-a. Potencijalnost iluzije je snažno oružje u rukama post-digitalne generacije koja pokušava izraziti senzibilitete rečima i simboličkim alatima koji se transformišu onoliko brzo koliko je čoveku potrebno da ih razume. Umetnice će zatočiti jedan od 4 osnovna prirodna elementa u zidine Dim-a, kako bismo ga mogli osetiti u kontekstu odvojenom od korištenja konzervativnih čula.

U ponoć na veče otvaranja izlozbe održaće se spoken word performans Umorna gomila Tamare Spalajković. Tokom dve nedelje, koliko će trajati postavka, posetioci će imati priliku da pogledaju video zapis performansa kao i da prisustvuju preobražaju Kristinine skulpture kroz agregatna stanja sve dok ne zauzme finalnu formu potrošačkog objekta.

Kristina Nikolić (Deska Deska)

Rođena 1996 godine u Novom Sadu. Trenutno pohađa studije na odseku Novi Mediji na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Deo je umetničkog kolektiva Institut za aplauz (IZA). Grupne izložbe: Napuštanje bezbednog režima Goethe Institut Beograd 2018. Samostalne izložbe: So much furniture and light in dis room u saradnji sa Voždovačkom galerijom, Dom omladine Beograd 2019 ; Given mood, SKC Kragujevac 2019.

Tamara Spalajković
Rođena  1996. u Beogradu. Student je četvrte godine na Vajarskom odseku u klasi profesora Mrđana Bajića i Radoša Antonijevića na Fakultetu likovnih umetnosti.  Jedna je od osnivača umetničkog kolektiva Institut za Aplauz (IZA). Osnivač je umetničkog projekta The White Cube Gallery. Od 2016. učestvuje na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Kustos Dim-a: Marina Marković

Izložba će biti otvorena do 28. juna 2019. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services