Izložba ilustracija Jakova Jakovljevića u Moritz Eis-u

Izložba ilustracija Jakova Jakovljevića u Moritz Eis-u

Designed.rs Vas poziva na otvaranje izložbe ilustracija Jakova Jakovljevića!

 

Designed.rs u saradnji sa Moritz Eis-om organizuje izložbenu postavku u izlozima Moritz Eis radnje u Vuka Karadžića br.9. 

 

 

Izložbu radova talentovanog mladog ilustratora Jakova Jakovljevića možete pogledati od 12. juna. Otvaranje izložbe je u 19 časova.

Ovo je prva samostalna izložba Jakova Jakovljevića, na kojoj će biti predstavljena selekcija digitalnih ilustracija koje je realizovao tokom 2017. i 2018. godine. Više radova možete da pogledate na njegovom behance profilu.

Jakov Jakovljević je ilustrator i grafički dizajner iz Trstenika, sa prebivalištem u Beogradu. Završio je srednju umetničku školu u Kraljevu, osnovne studije grafičkog dizajna na FILUM-u u Kragujevcu, master studije na FPU u Beograd.

Sa studentskim plakatima ućestvovao je na više međunarodnih grupnih izložbi.

Na njegovim zavodljivim ilustracijama koje će ovom prilikom biti prikazane na izložbi u izlozima Moritz Eisa, očitava se autorska centralna inspiracija i motiv - telo u pokretu.

Bilo da je u pitanju ljudsko, životinjsko, ili telo nekog amorfnog bića, njegovim ilustracijama gospodari senzualnost, koja je kod Jakova svesno izražena na pomalo začudan i artificijalan način.

Ptice, i svet prirode, mitologija/sci-fi, fashion, lowbrow umetnost, pop-art..., prisutni su u mnogim njegovim radovima.

Iskustva iz grafičkog dizajna neprestano pokušava da prenese i na svoje ilustracije kroz upotrebu jakih i kontrastnih boja i tipografskig akcenata.

Jakov Jakovljević živi i radi u Beogradu. Trenutno je dizajner u okviru Coba&associates brending i dizajn agencije. 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text