Izložba ilustracija "Mapa mog dvorišta" Marice Bucek

Izložba ilustracija "Mapa mog dvorišta" Marice Bucek

Izložba ilustracija "Mapa mog dvorišta" Marice Bucek, biće otvorena 15. maja u 19 časova u Srećnoj galeriji Studentskog kulturnog centra (Kralja Milana 48).


Izložba će biti otvorena u okviru programa Ciklus izložbi: Strip i ilustracija.


 

 

Izložba Marice Bucek obuhvata radove koji predstavljaju izabrane delove knjige Mapa mog dvorišta, kao i sam projekat koji je nastao u okviru doktorskih studija na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. U osnovi radova je fotografija kao duboko lično sećanje koje se mapira kroz pažljivo odabrane detalje u neočekivanoj i posebnoj tipografskoj igri reči. Iako beleži i opisuje jedan i određeni porodični dom, autorka gradi ne samo svet odrastanja, već čitavo okruženje koje prerasta u posvetu, a da istovremeno nadrasta intimnu priču i svojom iskrenošću uvlači posmatrača u jedan drugi svet.

Marica Bucek rođena je u Кruševcu 1983. godine. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2008. godine i iste godine počinje sa radom u izdavačkoj kući Laguna, gde na poziciji art direktora radi do jula 2018. godine. Student je prve godine doktorskih studija na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Bavi se grafičkim dizajnom, tipografijom, ilustracijom i opremom knjige. U Laguni je napravila preko 500 korica i oblikovala više desetina knjiga. Izlagala je na preko 20 grupnih i na jednoj samostalnoj izložbi. Živi i radi u Beogradu.

Izložba će biti otvorena do 25. maja 2019. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services