Izložba Inter/akcija 2018. u galeriji DOB

Izložba Inter/akcija 2018. u Galeriji DOB

Izložba Inter/akcija 2018., biće otvorena 16. oktobra u 19 časova u galeriji DOB (Makedonska 22).
 

 

 

 

 

 

Izložba “Inter/akcija” koja se već četvrtu godinu zaredom održava, predstavlja rezultat saradnje studentkinja i studenata Fakulteta likovnih umetnosti i Odeljenja za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta proistekle iz potrebe za intenziviranjem dijaloga između mladih profesionalaca koji stupaju u polje umetnosti.

Nastala kroz upoznavanje, diskusije i razmenu interesovanja o savremenoj umetnosti i iskustava specifičnih za obrazovne sisteme pomenutih institucija, izložba je koncipirana kao presek stanja aktuelnih i međusobno raznovrsnih istraživanja studentkinja i studenata Fakulteta likovnih umetnosti.

Izložbu će pratiti i katalog koji će biti promovisan tokom trajanja izložbe, a koji su koncipirale studentkinje i studenti istorije umetnosti.

Kako je nastao projekat Inkubator: Inter/Akcija

Nakon nekoliko decenija saradnje sa Fakultetom likovnih umetnosti, kroz tradicionalnu studentsku izložbu skulptura i crteža malog formata, uredništvo Doma omladine Beograda došlo je na ideju da osnaži vezu sa studentima ovog umetničkog fakulteta, ali i da je osveži učešćem studenata istorije umetnosti sa Filozofskog fakulteta u Beogradu. Tako je 2016. godine nastao projekat Inkubator: Inter/Akcija koji je, zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i informisanja, započet sa mnogo elana.

Prva aktivnost na projektu Inkubator: Inter/Akcija 2016 je izvedena tokom juna 2016. godine, u zgradama Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, na vajarskom i grafičkom odseku na Senjaku i Topčideru. Studenti, učesnici projekta, su imali priliku da se međusobno upoznaju i da kroz prezentaciju radova sa Školske izložbe studenata FLU prodiskutuju o samoj izložbi, kao i o tokovima savremene umetnosti u Srbiji i problemima stvaralaštva.


 

Imena studenata Fakulteta likovnih umetnosti koji izlažu:
Nikša Suzić
Ana Marinković
Aleksandar Rakezić
Aleksandar Kovačević
Anđela Radivojević
Aleksandar Obućina
Nikola Dimitrović

Imena studenata Istorije umetnosti:
Kristina Armuš
Darko Drljača
Jefimija Đokić
Ana Đorić
Stefan Ralević
Miloš Spaić
Minja Velemir
Milan Veselinović
Zlata Vučetić
Lazar Živanić

Mentorke: Olivera Parlić, Ana Bogdanović i Biljana Đurđević
 

Izložba će biti otvorena do 27. oktobra 2018. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text