Izložba "Let`s meet" Milice Balubdžić i Mine Piščević

Izložba "Let`s meet" Milice Balubdžić i Mine Piščević

Izložba "Let`s meet" Milice Balubdžić i Mine Piščević, biće otvorena u petak, 8. juna u 20 časova u Uličnoj galeriji (Čavketov prolaz).

 

 


 

 

Milica Balubdžić i Mina Piščević su dve umetnice koje žive i rade na različitim prostorima, u Beču i Beogradu, a koje veže prijateljstvo i zajedničko detinjstvo u Beogradu.


Milica Balubdžić


Njihov život i rad, uslovljeni specifičnostima okruženja, međusobno je udaljen, ali među njima i dalje postoji spona zajedničkog iskustva detinjstva i uspomena dugog prijateljstva. Postavljajući u umetnički prostor sećanja svoje aktuelne radove, u kojima izražavaju i istražuju umetničke diskurse koji ih zaokupljaju danas.


Mina Piščević


U ovoj umetničkoj konstrukciji izlozi Ulične galerije postaju simbolični prostor u kome se materijalizuju sećanja na dane koje su provodile na Vračaru, kretale se vračarskim ulicama u okolini Slavije i Kalenić pijace i bile fascinirane izlozima prodavnica i zanatskih radnji sa dekorom cveća, fotografijama, slikama i raznim inventarom malih beogradskih radnji koje danas polako, ali sigurno iščezavaju.


Mina Piščević
 

Postavljajući svoje aktuelne umetničke radove u simbolične izloge Ulične galerije one sebe stavljaju u situaciju uličnog prolaznika i posmatraju svoje radove kao da su taj dekor iz nekog drugog vremena i života.


Milica Balubdžić i Mina Piščević
 


Milica Balubdžić (r. 1986, Beograd)

Posle završene Srednje škole za dizajn u Beogradu 2005. godine počinje studije na Univerzitetu primenjenih umetnosti u Beču, odesek dizajn. Godine 2011. završava studije kao magistar industrijskog dizajna. Iste godine počinje da radi kao slobodna umetnica, dizajnerka i fotografkinja između dva grada, Beograda i Beča. U svojoj umetničkoj praksi primarno istražuje arhitekturu i prirodu kroz fotografiju.


Mina Piščević

 

Mina Piščević (r. 1987, Beograd)

Diplomirаlа nа Fаkultetu primenjenih umetnosti, nа odseku zа grаfički dizаjn, 2010. godine. Bаvi se fotogrаfijom, grafikom i instalacijom u prostoru. Izlаgаlа je nа više samostalnih i grupnih izložbi i projekata u zemlji i inostranstvu. Od 2011. godine vodila je KRZD – Kreativnu radionicu za decu u DKC Majdan u Beogradu. Od 2012. godine je osnivačica i članica udruženja „Kulturforum’’. Od 2014. godine je članica ULUPUDS-a, sa statusom samostalnog umetnika.

* Izradu fotografika štampanih na staklu omogućula je kompanija Konkav Konvex.

Izložbu pomogli: Obućarska radnja LEMIĆ (Nevesinjska 1), Farbara BEOLAK (Kičevska 19), ztr PORTAL (Maksima Gorkog 39), VOSKAR (Maksima Gorkog 33), Staklorezačka radnja (Makenzijeva 69), Staklopan (Kursulina 38-40), Farbara Zona N (Maksima Gorkog 3).

 

Izložba će biti otvorena do 22. juna 2018. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text