Izložba "Megdan" Sanje Tomić

Izložba "Megdan" Sanje Tomić

Izložba "Megdan" Sanje Tomić, biće otvorena u četvrtak, 11. aprila u 19 časova u Galeriji Centra za grafiku i vizuelna istraživanja AKADEMIJA, Fakultet likovnih umetnosti (Pariska 16).
 

 

 

 

U galerijskom prostoru Centra za grafiku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, umetnica sa belgijskom adresom, Sanja Tomić predstaviće se radovima nastajalim tokom 2018. i 2019. godine izvedenih kombinacijom više umetničkih medija, grafike, crteža, videa.

Reč je o autorki koja je svoje umetničko školovanje započela kod kuće, u Beogradu, ali ga je sa velikim uspehom završila u Antverpenu u Belgiji, gde danas živi i radi. Zaposlena je kao profesor grafike na Kreljevskoj akademiji lepih umetnosti Antverpena. 

"U svom radu bavim se pitanjem ljudskog doživljaja unutarnje borbe. Proces u kome duša teži ka višim sferama u potrazi za svrhom, u telu koje je ograničava u mentalnom i fizičkom prostoru materijalnosti. Kroz vizuelni izražaj pokušavam da razumem i dam oblik ovom iskonskom stanju, znatno zanemarenom u našem savremenom društvu. Ono što želim da prikažem je napetost koja nastaje između težnje za konačnim i beskonačnim koja nas pokreće da razmišljamo, tragamo i stvaramo. Taj unutarnji nagon je univerzalnog karaktera.  Ovu ideju istražujem kroz jezik vizuelne umetnosti, koristeći prvenstveno medijum crteža, različite oblike štampe u kombinaciji sa fotografijom i video umetnošću. Namera mi je da se povežem sa gledaocem i prenesem složenost moga gledišta koristeći se simbolikom snova, neba ili zatvorenog prostora."                                           

                                                                                 

Sanja Tomić (1979) završila je master studije u Belgiji gde živi i predaje na Kreljevskoj Akademiji Lepih Umetnosti Antverpena. Učestvovala je na brojnim internacionalnim izložbama u Belgiji, Nemačkoj, Švedskoj, Kini, Japanu, Italiji i Srbiji. U Belgiji je organizovala i bila deo nekoliko umetničkih projekata. Učestvovala je u nekoliko inostranih umetničkih rezidencija.  

Izložba će biti otvorena do 30. aprila 2019. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text