Izložba "Metafora" Sanje Stojkov u Uličnoj galeriji

Izložba "Metafora" Sanje Stojkov u Uličnoj galeriji

Izložba "Metafora" umetnice Sanje Stojkov, biće otvorena u petak, 6. jula u 20 časova u Uličnoj galeriji (Čavketov pasaž).

 

 

 

 

 

Igrom, humorom i romantičnom ironijom "Metafora" skriva dublje poruke nastale sabiranjem pojmova koje su svojim jasnim vizuelnim jezikom otvoreni za druženje.

Vremensko-prostorne scenografije su autorkino beskonačno zabavno igralište za stvaranje novih svetova, dok su njene igračke fenomeni svakodnevnice.

Verbalno-vizuelnom akrobacijom, Sanja Stojkov stvara nove odnose kroz naizgled nespojive elemente. Ovi novi odnosi se kroz prizmu ličnih utisaka učitavaju u vizuelne metafore i pričaju priču o ražličitim poimanjima univerzalnih osećaja.

"Metafora" je, u svojoj slikovitosti, svet otvoren za tumačenje koji postaje bogatiji sa svakom novom interpretacijom. Dušan & Sanja

Sanja Stojkov (Neon) rođena je u Somboru 1991. godine. Završila je osnovne i master studije kao grafički dizajner na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Bavi se dizajnom, ilustracijom i tetovira u studiju koji je osnovala zajedno sa prijateljima. Učestvovala je na raznim festivalima sa oslikavanjem murala, projektima i grupnim izložbama u Srbiji kao i u inostranstvu. Svoju prvu samostalnu izložbu imala je u oktobru 2017. godine u Domu omladine u Beogradu.


 

Na otvaranju izložbe, muziku bira 50Grass.

Izložba će biti otvorena do 22. jula 2018. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text