Izložba "Metode/Mi nismo samo Mi" Tijanе Radenković

Izložba "Metode/Mi nismo samo Mi" Tijanе Radenković

Izložba "Metode/Mi nismo samo Mi" vizuelne umetnice Tijanе Radenković biće otvorena 14. novembra u 19 časova u galeriji Doma omladine Beograda (Makedonska 22).

 

 

 

"Možda je došao trenutak da se skinu maske koje nosimo već dugo vremena, verujući da nam mogu pomoći da izgledamo bolje u očima posmatrača. Možda je vreme da speremo s lica konstruisane istine o sebi i o drugima, od velikih laži i dogmi koje nas drže u okovima naših navodno superiornih, nedodirljivih interesa, uvek na račun svakog "nevidljivog", "marginalnog” ili "inferiornog” manjinskog elementa u našem neposrednom okruženju (makar se radilo o mikroorganizmima, na primer).

Ja, svakako, ne mogu sprečiti ljude da na te elemente gledaju sa omalovažavanjem i gađenjem jer u njima isključivo vide patogena bića, ili "čudovišta” opasna po život. Što se mene tiče, ja održavam bliskost sa tim organizmima, na skoro intiman način. Za mene je to način učenja o svetu koji delimo, kao i način da se prizna i prihvati njihovo pravo da tu egzistiraju onakvi kakvi su – naši neizbežni saputnici, nezaobilazni gosti i čak dobrodošli prijatelji – koji nas mogu naučiti nečem novom: novim načinima življenja zajedno, u svetu koji je sve više otuđen. Na kraju krajeva, UČENJE nije ništa drugo nego lično iskustvo poremećaja - poremećaja koji nastaje kroz pukotinu u našoj rigidno uspostavljenoj percepciji sveta.

Provirite kroz tu pukotinu – od 14. novembra do 3. decembra na izložbi "Metode/Mi nismo samo Mi" u galeriji Doma omladine Beograda.”

Marko Stamenković 

Tijana Radenković (1991) je završila Master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Izlagala je na više samostalnih i grupnih izložbi u Srbiji i inostranstvu. Trenutno je na doktorskim studijama Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.

Izložba će biti otvorena do 3. decembra 2017. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text