Izložba Miloša Vujanovića u MSUV-u

Miloš Vujanović Muzej savremene umetnosti Vojvodine MSUV

Izložba Miloša Vujanovića u MSUV-u

Izložba Miloša Vujanovića u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine (MSUV), otvorena od 19. do 29. marta, predstavlja crteže napravljene pomoću magneta - postavljajući magnetne konstrukcije ispod nosioca crteža (papira, platna...), umetnik je na takvu podlogu nabacivao metalne opiljke koji zauzimaju linijske formacije i prate magnetne silnice, a potom se situacija fiksira i na taj način dobija crtež.

Izložba je podeljena u tri segmenta, od kojih prvi predstavlja niz eksperimenata sa datim materijalom, koji će biti snimani i dokumentovani. Drugi predstavlja video prezentaciju dokumentacije na samoj izložbi, a treći promišljanje o geometrijskim strukturama koje predstavljaju osnovu za geometriju simbola, kroz navedeni postupak.

Miloš Vujanović Muzej savremene umetnosti Vojvodine MSUV

Prema navodima kustosa izložbe Živka Grozdanića, koji je i direktor MSUV, možda je reč o tipičnom postmodernističkom predmetu ili o grupi takvih predmeta koji kao osnovnu temu koriste magnet.

Prema njegovim rečima, krajnja vrednost te izložbe može biti i dopuštanje publike da preuzmu funkciju umetnika i da sama postane “društveni znak”, obavi posao “umetničkog inžinjeringa” koji nam omogućava manipulaciju molekularnim atomima umetnosti od kojih je sastavljen i pojam crteža.

Za više informacija, posetite sajt MSUV-a.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text