Izložba Miše Mihajla Kravceva u Milanu

Izložba Miše Mihajla Kravceva u Milanu

Samostalna izložba beogradskog slikara Miše Mihajla Kravceva, biće otvorena 8. marta u 19 časova u Milanu, u galeriji Mira Persolja (Via Voghera 11).

 

Miša Mihajlo Kravcev će izložiti dvadeset ulja na platnu. 

Galerija poznatog umetnika, skulptora i restauratora Persolje, locirana je u srcu Milana, gde su i sva najznačajnija dešavanja tog tipa, od mode preko vodećih agencija, do likovnih dešavanja.

Galerija sarađuje sa najzvučnijim svetskim imenima slikarskog sveta i okuplja impresivan skup ljubitelja umetnosti, sastavljen od najzvučnijih i najuticajnijih ličnosti.

Kravcev je do sada imao veliki broj zajedničkih i 25 značajnijih samostalnih izložbi u Srbiji i u raznim evropskim zemljama. Po rečima Maje Živanović, likovnog kritičara, radi se o jednom od najpopularnijih i najprodavanijih srpskih slikara.Zanimljivo je da umetnik nije izlagao 17 godina, sve do aprila 2018. godine, kada je izložio svoja platna u Domu Vojske Srbije. On sam kaže da za neizlaganje nema opravdanje, ali smatra da mu izložbe nisu ni bile potrebne, pošto su u međuvremenu njegova dela bila tražena i dobro prodavana na svih šest kontinenata. Posle izložbe u Beogradu, koja će ostati upamćena po velikom odzivu publike i ogromnom interesovanju za njegova umetnička dela, Kravcev je prihvatio poziv da izlaže u Sarajevu, u prostoru, "4 Sobe Gospodje Safije", kojom prilikom je izazvao izuzetno interesovanje medija.

Još na početku karijere, Mirjana Živković, urednica kulture dnevnog lista Politika, ukazivala je na ovog umetnika kao potpuno osobenu pojavu u svetu slikarstva. Otvarajući njegovu izložbu u Kući Đure Jakšića, u Skadarliji, istakla je da se radi o slikaru koji gaji potpuno autentičan stil.

Osim slikarstva, Kravcev je veoma uspešan i kao književnik, a široj publici, najpoznatiji je po noveli "Proleće jednog lava", koju je objavila Dereta, 2016. godine, koji mnogi po snazi reči porede sa romanom "Mali princ".

Veliki poznavalac hermetike, Miša svet duboko promišlja i predstavlja ga veoma ekspresivno kroz jak kolorit i bića koja simbolizuju moć, sreću, slobodu, besmrtnost, plodnost i bogatstvo. "Prvobitni cilj moje umetnosti je da prenesem nešto lepo. I to ono lepo koje je večno i koje poseduje i prenosi sam eliksir života. A ono postoji u našoj svesti, jer smo i mi sami samo deo prirode. Trudim da te aksiome osvestim u ljudima, tako da je “Mišaizam” možda najprecizniji izraz za moju umetnost."

Izložba će biti otvorena do 30. aprila 2019. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text