Izložba "Movie Box" Silvie Czepl

Izložba "Movie Box" Silvie Czepl

Izložba "Movie Box" Silvie Czepl biće otvorena u ponedeljak, 20. februara u 19 časova u galeriji Бартcелона (Belgrade Design District, 1 Sprat, lokal 96).


Serija "Filmske kutije" je u celini zasnovana na crno-belim fotografijama i portretima nepoznatih osoba. Njen fokus u odabiru fotografija je u pozi njenog objekta, u zaleđenom pogledu, ili značajnom pokretu.


 
Radeći sa ovim anonimnim slikama, koje potiču iz prve polovine dvadesetog veka, umetnica se inspiriše pokretom ili pak mirovanjem fotografisane osobe.

Njene manualne intervencije su u vidu igre sa ovim snimcima, selektujući objekte i dodatke ona ide ka tome da naglasi pokret.

Posmatrač će biti u mogućnosti da razume i apsorbuje ove umetničke radove, ukoliko uključi smisao za humor, ironiju i neposredno odreaguje.

Silvia Czepl stvara umetnost od nađenih snimaka, koje obično pronalazi u svojim pretragama po buvljacima.

Silvia Czepl je studirala na Univerzitetu za umetnost i dizajn u Lincu, Austrija. Njena fascinacija starim fotografijama počela je već tokom njenog studiranja na univerzitetu. Od tada ona eksperimentiše sa ovim fotografijama na razne načine kreirajući skulpture i dvodimenzionalne radove.Pored kreiranja svoje umetnosti, Silvija drži umetničke radionice i bavi se sportom, u okruženju koje je najviše inspiriše, prelepa austrijska sela.

Izložba se realizuje u saradnji sa Austrijskim Kulturnim Forumom.

Sponzori: Smokvica & Espiga

Izložba će biti otvorena do 4. marta 2017. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text