Izložba "Nesigurnost" / "Précaire" Miodraga Manojlovića i Bjorna Hegarta

Izložba "Nesigurnost" / "Précaire" Miodraga Manojlovića i Bjorna Hegarta

Izložba "Nesigurnost" / "Précaire" Miodraga Manojlovića i Bjorna Hegarta biće otvorena u utorak, 5. decembra u 19 časova u Galeriji Doma omladine Beograda (Makedonska 22).

 

 

 

Selektor izložbe radova Miodraga Manojlovića (RS-BiH) i Bjorna Hegarta (Nemačka/Norveška) je Predrag Terzić. Organizacija izložbe: Dušan Savić i Dom omladine Beograda.

Kako je u pitanju složena izložba sa različitim pristupom umetnika unutar vizuelnih umetnosti, zajednička odrednica za učesnike biva ključna reč Nesigurnost (Précaire).

Kroz francusku reč précaire, ne samo da provejava  nesigurnost, nakon postfordovske ere i dalje industrijalizacije (digitalnog tipa), već i preispitivanje svega onog što nazivamo stabilnošću, sigurnošću, odnosno bezbednim prostorom.

Drugim rečima, promene i drugačija čitanja simboličkih dosadašnjih značenja uzimaju primućstvo i u umetnosti deluju na različite načine, ispitujući i tražeći nova, ne samo rešenja, već i nova objašnjenja svega što dovodi do promena i nesigurnosti stanja (opasnih i kontradiktorinih) u kojem živimo i radimo.


Miodrag Manojlović (1979) je 2004. godine diplomirao na Akademiji umetnosti u Banjaluci, smer slikarstvo. Magistrirao je Scenski dizajn na Interdisciplinarnim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu 2007. godine. Jedan od osnivača Asocijacije umetnika "Protok".

Bjorn Hegart (1974) je vizuelni umetnik koji se najviše kreće u polju crteža i instalacije. Diplomirao je 2001. godine na Akademiji likovnih umetnosti u Trondhajmu. Trenutno živi i radi u Berlinu. Osnovao je i uređuje magazin posvećen crtežu pod nazivom Fukt.

Prateća dešavanja:

ponedeljak 4. decembar  18h FMK, Karađorđeva 65, V sprat
- predavanje: Animacija i crtež, Miodrag Manojlović, Bjorn Hegardt (FMK Beograd)

utorak 5. decembar, Dom omladine Beograda, Makedonska 22
- prezentacija časopisa FUKT (http://fukt.de/) 18h, Dancing sala
- otvaranje izložbe 19h, Galerija Doma omladine Beograd

sreda 6. decembar 18h FLU, Rajićeva 10
- predavanje: Crtež unutar savremene umetnosti, Bjorn Hegardt

U 18 časova, pre otvaranja izložbe, biće održano predstavljanje časopisa FUKT

Izložba će biti otvorena do 24. decembra 2017. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text