Izložba "Njen krug" u Parizu

mikser, njen krug, žene

Nakon što je predstavljena u okviru Mikser festivala, izložba će od subote, 2. jula gostovati u Srpskom kulturnom centru, u Parizu.

 

 

 

 

Izložba prikazuje stvaralaštvo žena u oblasti arhitekture, urbanizma i dizajna, od početka XX veka do danas. Nastala je na inicijativu Mikser organizacije, u sklopu "Ženijalnog" programa na ovogodišnjem Mikser festivalu, snažno obojenog temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva.
 


Publici se na izložbi predstavlja reprezentativan izbor objekata izgrađenih od početka XX veka, koji prikazuju arhitektonsko nasleđe Beograda i Novog Sada, a sve sa ženama autorima u fokusu. Uz značajna imena poput Jelisavete Načić, Milice Krstić, Jovanke Bončić-Katernić, Milice Šterić i Radmile Milosavljević, izložba upoznaje javnost sa ženskim licem Beograda i Srbije.

Pored toga, predstavljanje ženske kreativnosti i stvaralaštva na izložbi su dodatno zaokruženi i predstavljanjem najznačajnijih dizajnerki, među kojima se izdvajaju rodonačelnice dizajna u Srbiji Mirjana Marić i Dobrila Vasiljević Smiljanić.

njen-krug-mikser-

Autori izložbe su Milena Zindović, Andrea Tamaš Tačić i Ivan Stanojev.
Dizajnerka izložbe je Natalia Zwick.

Izložba "Njen krug" će u Srpskom kulturnom centru (rue St. Martin 123) biti otvorena od 2. jula do 20. avgusta.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services