Izložba "Odrazi" Lee Levi i Jelene Jaćimović u Uličnoj galeriji

Izložba "Odrazi" Lee Levi i Jelene Jaćimović u Uličnoj galeriji

Izložba "Odrazi" Lee Levi i Jelene Jaćimović, biće otvorena u petak, 9. marta u 20 časova u Uličnoj galeriji (Čavketov pasaž /pasaž koji povezuje Trg Nikole Pašića i Nušićevu ulicu).
Odraz, odsjaj - slika predmeta u ogledalu, vodi ili glatkoj površini - ispoljena posledica, rezultat nekog uticaja - pokret pri otiskivanju od podloge.

Teorija odraza - materijalistička teorija saznanja, spoznaje prema kojoj se objektivna materijalna stvarnost odražava u ljudskoj svesti.Izložba ‘’Odrazi’’ je prvo zajedničko izlaganje dve autorke, Jelene Jaćimović - Jachim 992 i Lee Levi, sličnog senzibiliteta i pristupa radu.

‘’Odrazi’’ su skup ilustracija na kojima su kroz niz scena prikazane različite ljudske osobine, raspoloženja, osećanja i unutrašnje borbe pojedinaca.

Njihovi crteži su pretežno lični - odražavaju kritički stav autorki, ali se u njima jednako može pronaći bilo ko od posmatrača, i protumačiti ih na svoj način, što i jeste osnovni cilj autora izložbe.Jelena Jaćimović - Jachim992 je ilustratorka rođena 1992. godine u Beogradu. Završila je osnovne i master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku Primenjena grafika (smer Grafika i knjiga). Aktivistkinja je i strastveni biciklista. Svojim radovima podržava i promoviše slobodu izražavanja, dok u isto vreme kritikuje društvene norme koje čine da se osećamo zarobljeni u sopstvenoj koži.

Lea Levi je diplomirani arhitekta i ilustratorka, rođena 1991. godine u Beogradu. Učesnica je više umetničkih konkursa, i kreativnih radionica, kao i grupnih izložbi. Inspiraciju za ilustracije crpi iz različitih situacija svakodnevnog života. One najčešće predstavljaju zabavne karikature jarkih boja neretko sa (auto)kritičkim pristupom.


                               
Istovremeno se u Cuk Imago odvija Fijuk sajam.


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text