Izložba podvodne fotografije | Zoran Rubinjoni

Izložba podvodne fotografije | Zoran Rubinjoni

Izložba podvodne fotografije autora Zorana Rubinjonija, biće svečano otvorena u petak, 12. aprila u 19 časova u Nacionalnoj galeriji (Dositejeva 1).

 

 

 

 

Zoran Rubinjoni - GNJURAC I FOTOGRAF, rođen je 1950. godine u Rimu. Po profesiji je saobraćajni inženjer. Bavi se problemima urbanizma i saobraćaja u Centru za planiranje urbanog razvoja (CEP). Fotografijom se bavi od 1964. godine, sarađuje sa izdavačkim kućama i novinama. Od 1968. izlaže na domaćim i stranim izložbama fotografije kao član fotokluba „Elektromašinac“. Kao predsednik Fotosaveza Jugoslavije vodio je galeriju “Salon fotografije” u Beogradu. Kao dvadesetogodišnjak počinje aktivno da roni u klubu podvodnih aktivnosti URS. Sada roni u beogradskoj Amfori i trogirskom Šototajeru. Instruktor je ronjenja. Snima pod vodom od 1970. godine.

Podvodna fotografija mu postaje strast koja ga ne napušta do današnjih dana. Organizuje i učestvuje na takmičenjima u podvodnom fotolovu i izložbama podvodne fotografije u zemlji i inostranstvu. Autor je prve samostalne izložbe podvodne fotografije u Beogradu. Najviše je snimao na Jadranskom moru, lokalitetima oko Trogira, Lastova i Visa, a kasnije i na mediteranskom podmorju Turske, Crvenom moru, u Egiptu i Jordanu, Zanzibaru, u Indijskom okeanu.

Počeo je da snima fotoaparatom Zenit sa improvizovanim podvodnim kućištem. Kasnije sa Nikonosom i, na kraju, u digitalnoj tehnologiji, različitim modelima Olimpusa sa fabričkim kućištima. Od skora koristi i Gopro kameru.

Fotografije na ovoj izložbi su izbor radova sa „likovnom“ pretenzijom.

Projekcija sadrži širi izbor sa željom da se gledalocu približi doživljaj podvodnog sveta.

Izložba je pokušaj da odgovori na pitanje "Zašto ronim?"

Izložba će biti otvorena do 30. aprila 2019. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text