Izložba "Posle istine" Eme Teokarević, Jelene Redžić i Filipa Čekića

Izložba "Posle istine" Eme Teokarević, Jelene Redžić i Filipa Čekića

Izložba studenata sa Departmana za digitalne umetnosti Fakulteta za medije i komunikacije (FMK)!

 

"Posle istine" - izložba radova Eme Teokarević, Jelene Redžić i Filipa Čekića biće otvorena u utorak 19. marta u 19 časova u Galeriji Doma kulture “Studentski grad” (Bulevar Zorana Đinđića 179).

 

 

Izložba “Posle istine” se sastoji od tri rada koji su deo master projekata na Departmanu za digitalne umetnosti Fakulteta za medije i komunikacije čiji je mentor prof. dr Maja Stanković: serije video radova Eme Teokarević pod nazivom “Mama, Maja, Branka” (2018), video projekcija i crteža Jelene Redžić sa nazivom “Jovan Vladimir” (2018) i “MAD – Mutually Assured Distraction”, serije fotografija Filipa Čekića (2019).

Ema Teokarević "Mama, Maja, Branka" (2018), frejm iz video rada
 

Video radovi Eme Teokarević deo su master rada “Video ispovesti: narcisističke i participativne umetničke prakse u video artu” odbranjenog 2018. godine. U radu kombinuje elemente video ispovesti, muzičkog spota i participacije u funkciji artikulacije “životnih priča” svojih junakinja ispunjenih željama, strahovima i nadom.


Jelena Redžić, Jovan Vladimir (2018), frejm iz video rada


Video projekcija i crteži Jelene Redžić nastali su u okviru master rada pod nazivom “Odnos realnog i imaginarnog prostora u slici: dokument vs. crtež” koji je odbranjen 2018. godine. Ona ispituje odnos realnog i imaginarnog prostora u slici ukazujući na koji način se prepliću, dopunjuju, dezintegrišu i iznova integrišu, što se reflektuje na sve aspekte našeg života.


Filip Čekić, MAD – Mutually Assured Distraction (2019), fotografije


Serija fotografija Filipa Čekića, deo je master rada “Umetnost i cenzura – od istorijskog do savremenog fašizma”. Polazeći od igre rečima izvedenih iz hladnoratovske vojne strategije (destruction-distraction) on problematizuje na koji način se pomoću različitih socijalnih normi skreće pažnja sa gorućih pitanja i uspostavlja konsenzus za afirmisanje – nepažnje!

Sva tri rada na različite načine ocrtavaju destabilizovanje jasnih granica između realnog, istinitog, imaginarnog, nametnutog, medijskog, neistinitog i intimnog uvodeći nas u širok, nedefinisan i disperzivan prostor POSLE ISTINE.

Izložba je otvorena do 31. marta 2019. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text