Izložba "Prožimanje" Sofije Ružić i Tazaki Kjoheija

Izložba "Prožimanje" Sofije Ružić i Tazaki Kjoheija

Izložba "Prožimanje" Sofije Ružić i Tazaki Kjoheija, biće otvorena u sredu, 17. jula u 20 časova u X Vitamin galeriji u Beogradu (Studentski trg 11).

 

 

 

 

Delikatna granica stapanja humane i veštačke inteligencije česta je inspiracija umetnika našeg doba. Dvoje umetnika iz Srbije i Japana susreću se u galeriji „X VITAMIN“ u Beogradu, donoseći svoja individualna viđenja ove teme. Prožimanje dva umetnička subjekta koja su utemeljena u različitim kulutrološkim modelima zemalja sa nejednakim tehnološkim razvojem, stvaraju u jedinstvenom izložbenom prostoru zajedničku umetničku istinu. Težnja za identifikacijom ljudskog faktora u doba tehnokratije, i vera u snagu humanog stvaralaštva uz korišćenje iskustava novih medija moguća je poruka ove izložbe.

Sofija Ružić je rođena 1990. godine u Čačku. Nakon završenih osnovnih studija na VŠSS Beogradska politehnika, smer grafički dizajn, upisuje fakultet likovnih umetnosti, gde 2017. godine završava master studije na smeru likovna grafika u klasi profesora Vladimira Veljaševića. Aktivno izlaže od 2011. godine. Učestvovala je na mnogim izložbama u zemlji i inostranstvu od kojih je jedna samostalna. Nagrade i priznanja: Nagrada Marko Krsmanović za inovativni pristup grafici 2016, Nagrada za rad ma ručno pravljenom papiru 2016, Bronzana pohvalnica za najbolji plakat u okviru projekta Naš svet - Naše sutra 2011.

Tazaki Kjohei je rođen 1988 u Kanagavi, Japan. Diplomirao je arhitekturu 2013. godine na Univerzitetu i Tokiju. Izlagao je na dve samostalne i vipše grupnih izložbi u Japanu. Trenutno živi i radi u Londonu.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services